Ljeti je lijepo uživati u čaši dobro rashlađenog bijelog vina, a jednako je lijepo pritom uživati u dobro rashlađenim slasticama. Pa zašto to ne spojiti i napraviti kolač s vinom.
Slično je razmišljala i Monika Bebek čije kulinarske avanture pratimo na Instagramu Njami snaps. "Balans između zdravih i “pijanih” kolača", napisala je kao komentar uz recept koji nam je poslala i baš ga je lijepo opisala. Priprema je jednostavna, zamutite ga odmah i dobro ohladite nakon što se ispeče i ove ćete večeri uživati u izvrsnom osvježenju.
Čokoladni kolač s vinom
Sastojci:
70 g čokolade
90 g slatkog vrhnja
3 jaja
40 g šećera
40 g brašna
10 g kakaa
1 vanilin šećer
1 žlica bijelog vina
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva, a okrugli kalup za pečenje promjera 15-18 cm obložite papirom za pečenje.
Čokoladu i slatko vrhnje zajedno otopite pa ostaviti sa strane.
Od bjelanjaka istucite snijeg, a žumanjke izmiksajte zajedno sa šećerom. Postupno dodajte ostale sastojke i smjesu čokolade i vrhnja. Na samom kraju dodajte vino i snijeg od bjelanjaka pa ih umiješajte špatulom.
Pecite na 160 stupnjeva, 35 - 40 minuta, prije posluživanja ukrasite šlagom.