Fritule su obožavana tradicionalna slastica, no za neke su gotovo zabranjene jer im jako teško padaju kad su pune ulja. Srećom, postoji alternativa koja jamči jako mekano i prozračno tijesto te znatno manje "popijenog" ulja. Zbog toga se i zovu žedne fritule.
Ono što im daje posebnost je jedan specijalan dodatak - i nije riječ o rakiji! U pitanju je svježi sir. JEste li ikad pokušali napraviti fritule s tim dodatkom? Trebali biste! Slijedi jednostavan recept.
Žedne fritule
Sastojci:
250 g svježeg sira
150 g brašna (ili više po potrebi)
50 g šećera
2 jaja
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
1 žlica ruma ili maraskina
korica limuna i naranče
grožđice (po želji)
malo soli
šećer za posipanje
Priprema:
Izmiksajte jaja i sir, dodajte im rum, šećer, vanilin šećer, sol i...