StoryEditorOCM
Slanoomiljeni prilog

Za savršeno skuhanu rižu dvije stvari morate imati na umu, a ovo nipošto ne smijete napraviti. Pokvarit će cijeli trud!

Piše Tea Sumić Miletić
9. kolovoza 2023. - 08:05

Riža je jedan od najčešćih priloga i to s dobrim razlogom. Slaže se s mesom, piletinom, povrćem, plodovima mora, jako začinjenim jelima, a i kao papica za najmlađe. Prava je šteta ne znati je skuhati baš savršeno jer to je zapravo jako lako. Ipak, nekima to zadaje probleme.

Nedavno smo vam pisali o problemu s odmjeravanjem prave količine vode, no, nažalost, to nije jedina stavka koja mnogima zadaje probleme. Za baš dobro skuhanu rižu - a drugačiju je prava šteta jesti- trebate voditi računa o još nekim detaljima...

Osim odmjeravanja prave količine vode, bitna je i jačina vatre na kojoj će se riža kuhati, a ta bi trebala biti slaba. Zato nakon što riža prokuha smanjite vatru na najslabiju i poklopite kako bi se ravnomjerno skuhala.

Evo vam još jedan savjet, izuzetno bitan ako ne volite ljepljivu i raspadnutu rižu. Nipošto je nemojte miješati dok se kuha jer će se zrna oštetiti i raspasti otpuštajući pritom škrob koji će ju učiniti ljepljivom. Ako baš morate miješati, učinite to kad je skoro već gotova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 08:38