StoryEditorOCM
Slanopozdrav iz italije

Tri sastojka, 15 minuta: prejednostavna, a jako ukusna tjestenina pravi je spas za manjak vremena i višak gladi

Piše Spiza SD
21. travnja 2023. - 16:24
Pasta Alla Gricia. Rigatoni pasta with bacon and pecorino cheese served in frying pan with bowl of grated cheese on background. Dark background, selective focus, horizontal./Shutterstock

Uvijek je dobro imati pri ruci recepte za jela koja se brzo pripremaju i zahtijevaju minimum sastojaka, a jedno od takvih je talijanski specijalitet pasta alla gricia. Riječ je o jednostavnom jelu od tjestenine s guancialeom, suhomesnatim proizvodom koji u posljednje vrijeme stječe svjetsku popularnost i već ga se može nabaviti i kod nas. U nedostatku zamijenite guanciale pancetom, ali što masnijom.

Pasta alla gricia, ako vas zanima, specijalitet je pokrajine Lazio, a sve što će vam osim spomenute suhomesnate delicije i tjestenine trebati je siri pecorino. Ako želite biti potpuno autentični, prilikom izbora tjestenine odlučite se za rigatone.

Pasta alla gricia

Sastojci

320 g rigatona
250 g guancialea
60 g pecorina
sol

Priprema:

Zakuhajte posoljenu vodu i skuhajte tjesteninu.

Za to...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. studeni 2024 12:21