StoryEditorOCM
Slano‘domaći pringles‘

Super hrskavi čips koji nije mastan? Ova metoda je revolucionalna, krumpir nećete morati rezati. Lako je, pogledajte...

Piše T. S. M.
7. lipnja 2024. - 14:37

Volite li čips od krumpira, do sada ste sigurno barem jednom pokušali napraviti domaći. I što ste zaključili iz tog iskustva?

Vjerojatno da je "živa tlaka" stajati uz špaher i čekati da se svi oni mukotrpno nasjeckani krumpiri isprže. A možda ste poklekli već na prvom izazovu, onom koji zahtijeva vrlo tanko narezane krumpire.

Moguće je i da ste izdržali sve do kraja procesa prženja pa zaključili da trud nije vrijedan rezultata jer vam je čips bio previše mastan, nedovoljno hrskav ili jednostavno nekako bezveze. 

Nudimo vam rješenje. Pazite, revolucionarno je.

Prema receptu koji ćemo vam za čas otkriti, krumpire uopće ne treba tanko rezati. Treba ih skuhati. Ne šalimo se.

Nakon što su skuhani, lijepo ćete ih zgnječiti i tada počinje prava zabava...

Više ćete doznati čitajući recept iza kojeg slijedi video. Komentari su jako pozitivni, a neki ovaj čips po hrskavosti uspoređuju s popularnim Pringlesom. Uostalom, sastav im je sličan - minus kontervansi i druge kemikalije.

image
Shutterstock

Hrskavi čips 

Sastojci:

3 malo manja krumpira ili 2 veća
2 žlice pšeničnog škroba
1 žlica maslinovog ulja 
1 režanj češnjaka
sol, papar

Priprema:

Krumpire skuhajte u komadu (možete ih kuhati u kori ili oguljene) pa ih zgnječite gnječilicom kao za pire.

Dodajte škrobno brašno, sol, papar, nasjeckani češnjak i maslinovo ulje te dobro promiješajte.

Kuglice možete ručno oblikovati pa ih posložiti na papirom za pečenje prkriven lim, a također možete smjesu od krumpira staviti u vrećicu pa je istiskivati u okruglim, tankim hrpicama na papir za pečenje.

Ključno je hrpice ili kuglice prekriti novim listom papira za pečenje pa pritisnuti dnom čaše kako bi čips bio tanak i hrskav.

Pecite na 180 stupnjeva oko 20-15 minuta. Nakon vađenja iz pećnice čips će biti mekan, ali nakon hlađenja postat će hrskav. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2024 13:23