Paprike, tikvice i pome u posljednjih ste par mjeseci pripremili na sve načine kojih ste se sjetili i sad vam više nisu zanimljivi. Zato vam predlažemo da ih iskušate u ovom jelu, za koje vjerojatno niste čuli. Riječ je o mađarskom specijalitetu poznatom kao lecho ili lescho, podsjeća na paprikaš ili sataraš, a nevjerojatno je ukusno i gotovo za samo pola sata. Dok se kuha, kuća fantastično miriše...
Lecho
Sastojci:
6 rajčica
2 uske zelene paprike
2 češnja češnjaka
1 veliki luk
1 žlica svježeg timijana
1 zelena paprika babura
1 tikvica
240 ml umaka od rajčice
140 g dimljene kobasice
1 žlica koncentrata rajčice
1 žlica maslinovog ulja
1 žličica slatke paprike
1 žličica dimljene paprike
sol, papar
Priprema:
Zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja, dodajte nasjeckani luk i pirjajte...