StoryEditorOCM
Slanoidealno za vikend

Sasvim posebne pečene paprike: na ovaj način bit će još ukusnije, dulje će trajati, a evo i kako ih sve možete koristiti

Piše Spiza SD
22. srpnja 2023. - 08:05

Iskoristite vikend za pripemu pikantnog jela koje vam može poslužiti na puno ukusnih načina: kao prilog, salata, dodatak sendviču, wrapu, lazanjama, pizzi  i sličnim poslasticama. Malo truda itekako se isplati. Napravite pečene paprike, ali sasvim posebne - marinirane.

Marinirane paprike

Sastojci:

2 zelene paprike babure
2 crvene paprike babure
3 žlice maslinovog ulja
1 žlica balzamičnog octa
2 češnja češnjaka 
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica nasjeckanog bosiljka
sol i papar po ukusu

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Operite i osušite paprike i stavite ih na stranu u obrubljeni lim za pečenje.

Pecite u gornjoj trećini pećnice dok koža potpuno ne pougljeni, a meso ne omekša. Obavezno okrećite paprike dopuštajući da sve strane pocrne i dobiju mjehuriće. To može trajati između 45-60 minuta.

Dok se paprike peku, pomiješajte sastojke za marinadu.

Kad su paprike gotove, prebacite ih u zdjelu otpornu na toplinu i pokrijte plastičnom folijom. Ostavite da se ohladi oko 30 minuta.

Kad se dovoljno ohladi za rukovanje, uklonite peteljke i pougljenjenu kožicu. Paprike prerežite na pola da uklonite sjemenke, a zatim narežite na duge trake. 

Pomiješajte s marinadom i lagano promiješajte.

Ostavite nekoliko sati da se okusi pomiješaju. Može se čuvati u hladnjaku do tjedan dana

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 06:00