StoryEditorOCM
Slanomoćan okus

Piletina gotova za 15 minuta i dobra za prste polizat‘: ovo je jelo specijalitet, meso je vrlo sočno, a umak savršen

Piše T. S. M.
22. kolovoza 2024. - 15:14

Treba li vam u zadnji čas ideja za ručak, nudimo vam nešto jako zanimljivo i superpopularno. Recept je iz azijske kuhinje, ali je omiljen i u ostatku svijeta, a svidjet će se svima koji vole dobro začinjenu, pomalo slatkastu spizu. Piletina u umaku teriyaki mogla bi vam postati omiljeni način pripreme ove namirnice. 

Omiljena je jer je vrlo sočna i lijepo začinjena, a u originalu se sprema s gotovim teriyaki umakom, koji možete i ‘lažirati‘ ako pomiješate sojin umak sa začinima koje otkrivamo u nastavku.

Možete koristiti pileća prsa ili neki drugi dio kokoše, ali naša preporuka su zabatci, jer su najsočniji.

image
Diana Miller/Cultura Creative Via Afp

Piletina u teriyaki umaku

Sastojci

6 pilećih zabataka bez kože i kostiju
30 ml soja umaka
50 grama meda
1 žlica octa od rižinog vina
2-3 centimetra dug komad đumbira
2 režnja češnjaka
1 žlica tostiranih sjemenki sezama
1 stručak mladog luka
2 žlice sezamovog ulja
sol

Priprema:

Piletinu osušite kuhinjskim ubrusom, posolite pa je pržite na zagrijanom ulju dok ne uhvati boju sa svih strana. Zatim u tavu dodajte naribani đumbir i zgnječeni češnjak.

Promiješajte sojin umak, med, ocat i 100 ml vode pa ih dodajte u tavu i pustite da se kuha. 

Kad uzavre smanjite vatru pa kuhajte još 3-5 minuta, dok umak ne postane gust i ljepljiv. Poslužite uz kuhanu rižu posutu nasjeckanom mladom kapulicom i sjemenkama sezama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2024 06:00