Volite li kremaste kolače oko kojih nema pretjerano puno posla, imamo prijedlog koji će vam se svidjeti - Giotto tiramisu. Riječ Giotto u naslovu nije završila slučajno, kolač je nadahnut okusom istoimene slatke i hrskave mini-poslastice, a ista joj služi kao jedan od sastojaka i kao ukras.
Ovaj neodoljiv kolač napravit ćemo po receptu koji smo dobili od simpatične Lale, obožavateljice kuhanja i pečenja kolača iz Nevesinja, koju pratimo na odličnom Instagram profilu Miris dunja. Recept je predviđen za kalup dimenzija 26x17 centimetara, imate li veći, malo se pozabavite preračunavanjem...
Giotto tiramisu
Sastojci:
3 omota piškota
300 ml mlijeka
100 ml cappuccina
0,5 ml krem likera
Krema:
250 g mascarponea
500 ml vrhnja za šlag
2 vanilin šećera
5 žlica šećera u prahu (može i bez)
1 vrećica kremfixa
Preljev:
200 ml slatkog vrhnja
150 g čokolade
Dodatno:
2 pakiranja Giotta
Priprema:
Sve sastojke za nadjev dobro umutite mikserom u čvrstu kremu. Jedno pakiranje Giotta nasjeckajte, drugo ostavite za ukras.
Sastavite u zdjelu mlijeko, capuccino i krem liker pa u njih umočite piškote te ih na uobičajeni način posložite u lim za pečenje.
Prvi red keksa premažite polovicom kreme. Pospite kremu uspitnjenim Giottom pa složite drugi red keksa, pa drugi red kreme.
U loncu zagrijte slatko vrhnje i u njemu otopite čokoladu. Ohladite i prelijte preko kolača, ukrasite preostalim Giottom pa ostavite u hladnjaku da se stegne