Nakon morskih sarmi i morskih čvaraka, na redu su morske štrukle. Naš samozatajni čitatelj Marijan poslao nam je još jednu morsku interpretaciju poznatog kontinentalnog specijaliteta. Kako je osmislio prva dva jela možete se podsjetiti ovdje i ovdje, a u nastavku doznajte što bi to zapravo trebale biti morske štrukle.
Natuknut ćemo vam samo da je ovo ona druga vrsta štrukli, koje idu na juhu umjesto da su zapečeni te da ovaj recept u fokus stavlja jednu popularnu vrstu plodova mora...
Morske štrukle
Sastojci:
300 g očišćenih dagnji
250 g svježeg sira
250 g lisnatog tijesta
750 ml vode
100 ml bijelog vina
50 ml kiselog vrhnja
5 žlica maslinova ulja
2 žlice sjeckanog peršina
2 fileta slanih inćuna
1 žlica pirea od rajčice
1 luk
1 režanj češnjaka
1 korijen peršina
1 list...