StoryEditorOCM
Slanoneobično, a odlično

Dosta nam je tikvica i balancana, danas pohamo - kupus! Trebat će vam još i sir, ovo je jelo pravo otkriće

Piše T. S. M.
26. rujna 2024. - 08:49

Jeste li se malo štufali pohanih tikvica i balancana? Ako je tako, evo nove ideje. Ispohajte - kupus. Kako? Na fete i to upotpunjene naribanim sirom. Zvuči dobro, zar ne? Bez brige, nema motanja i gnjavaže, nisu ovo sarme od slatkog kupusa, sve što trebate napraviti je... Ma, uostalom, evo vam recept pa sami vidite.

image
Shutterstock

Pohani kupus

Sastojci:

1 glava kupusa
1 jaje
koncentrat rajčice
ribani sir
brašno
krušne mrvice
ulje za prženje
sol, papar

Priprema:

Kuhajte čvrstu glavu kupusa u komadu u posoljenoj vodi dok sasvim lagano ne omekša. Mora ostati čvrst, kako biste ga mogli narezati na ploške.

Ploške zatim začinite solju i paprom, možete dodati i začinsko bilje po svom ukusu te mu između listova, pazeći da se ne raspadne, ugurati krupno nariban sir. Premažite ploške kupusa koncentratom rajčice razmućenim s malo vode pa ih panirajte u brašnu, razmućenom jaju i krušnim mrvicama.

Panirane odreske pržite u vrućem ulju pa ih ocijedite na kuhinjskom papiru i poslužite s umakom na bazi jogurta ili vrhnja i svježeg ili krem sira upotpunjenom svježim začinskim biljem poput kopra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. prosinac 2024 07:00