StoryEditorOCM
Slanospecijalitet

Dalmacija obožava ovo jelo s janjetinom: imamo recept iz poznatog restorana, poćirite što koriste za još bolji okus

Piše Tea Sumić Miletić
31. ožujka 2024. - 10:15

Janjetina je, pored dobre ribe, na Mediteranu vjerojatno najomiljeniji sastojak za jela koja se na sastoje isključivo od povrća i mahunarki. Priprema se na svm njegovim obalama, na raznolike načine, začinjena mirišljavim travama od ružmarina, preko koromača do metvice, ovisno o kojoj je regiji riječ.

Kuha se u krepkim juhama, dinsta u bogatim točevima, polako se peče na ražnju, roštilju, ispod peke ili čak u rupi iskopanoj u zemlji i obloženoj kamenom, što je po svoj prilici najstariji način njene pripreme.

Mnogi će se ovih dana baciti na pečenje janjetine, neki će se poželjeti okrijepiti juhicom, a pravi će se gurmani i ljubitelji dalmatinske kulinarske tradicije odlučiti ze jedno specifično i jako lijepo jelo s janjetinom - janjetinu s bižima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. studeni 2024 21:53