StoryEditorOCM
Savjetichefovi ga koriste

Želite ukusniji rižot? Ubacite jedan dodatni korak u pripremu - oduzet će vam minutu vremena, a itekako će se isplatiti

Piše Spiza SD
3. ožujka 2023. - 15:35

Ponekad se zna dogoditi da je rižot, bez obzira na to koliko kvalitetne namirnice i dobar recept koristili, jednostavno - "gluv". Za razočaravajući rezultat  obično krivimo "uobičajene sumnjivce" - sol, začine, temeljac, luk... no stvar bi se zapravo mogla kriti u tome što preskačete vrlo bitan korak. 

Ono što biste trebali napraviti kad radite rižot, ali i kada kuhate rižu kao prilog, bez obzira na to što se to možda ne spominje u receptu, je tostiranje. Tostiranje riži daje lijep, orašast okus, intenzivira joj i prirodnu aromu, a pored toga sprječava da se riža raspadne tijekom kuhanja (naravno, u određenoj, razumnoj mjeri).

Dakle, kad radite rižoto ili kuhate rižu kao prilog, ključno je najprije dodati rižu u tavu i malo je "provrtjeti" dok ne postane jako...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. studeni 2024 10:40