StoryEditorOCM
Savjetisigurno djeluje

Želite li da vam se povrće kuha znatno brže, u vodu pod obavezno dodajte ovaj sastojak. Sigurno ga već imate...

Piše Spiza SD
14. studenog 2023. - 16:14

Nikome nije drago čekati da se nešto skuha, osobito ako je uz nestrpljenje prisutna i glad pa je pitanje kako pomoći određenim namirnicama da se što brže skuhaju, bez da im to utječe na kvalitetu, uvijek vlo logično i na njega je dobro znati odgovor. A znate li vi kako pomoći krumpiru, mrkvi, grašku, brokuli i ostalom povrću da se što brže skuha?

Za početak, ako je riječ o povrću koje treba ubaciti u kipuću vodu - poput spomenute brokule, ali jednak tako i mrkve te graška kao i svog lisnatog povrća - bolje ga je kuhati u većem loncu s puno vode. Razlog je jednostavan: kad ubacite povrće u vrelu vodu, ono će joj sniziti temperaturu. Također, jednom kad je povrće u loncu, lonac je dobro poklopiti, barem napola.

No ako zaista želite pomoći povrću da se brže...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2024 19:47