Prženje je jednostavan proces. Jednostavan, jer tu zaista nema neke filozofije: hrana se ubaci u dobro zagrijanu tavu ili na vrelo ulje i prži dok ne uhvati lijepu boju. Jenostavan, dakle, ali mnogi prilikom takvog tipa termičke obrade hrane čine kardinalnu grešku koja umanjuje kvaitetu cijelog procesa.
Pogreška je također jednostavna, ali je česta, a sastoji se u pretrpavanju tave ili teće. Ako odjednom ubacimo previše namirnica, ne samo da će se sniziti temperatura ulja zbog čega će ga se hrana "napiti", nego će se pretrpavanjem posude za kuhanje hranom spriječiti ravnomjerna raspodjela topline, što za posljedicu može imati to da će neke namirnice ostati sirove, dok druge mogu zagorjeti.
Ovo se lako da izbjeći. Odaberite posudu dovoljno veliku za posao koj planirate obaviti i raširite sastojke u jednom sloju, pazeći da ne pretrpate posudu. Ako vam sve što ste planirali pržiti ne stane u tavu ili teću, dio ostavite za iduću turu. Prženje u etapama može se činiti zamornim, ali to će u konačnici ubrzati proces i osigurati optimalan rezultat.