StoryEditorOCM
Savjetiosjetljiva kapula

Kako najbolje sačuvati crveni luk? Mnogi rade veliku grešku zbog koje im se brže kvari, evo što je za njega najbolje!

Piše Spiza SD
19. veljače 2023. - 16:40

Hrana u hladnjaku može stajati danima, pa mnogi smatraju kako je u pretinac s povrćem logično smjestiti i crveni luk. No, dobri poznavatelji prehrambenih namirnica kažu kako time čine veliku grešku.

"Crveni luk upija više vlage u hladnjaku, pa se brže kvari“, kaže Kristen Farmer Hall, slastičarka i suvlasnica slastičarnice iz Birminghema.

"Škrob se također brže pretvara u šećer u hladnom i vlažnom okruženju", pojašnjava Hall.

Ako crveni luk ostavite u hladnjaku na niskoj temperaturi škrob će se pretvoriti u šećer što, logično, dovodi do promjene u strukturi luka zbog čega postaje gnjecav.

Crveni luk idealno je čuvati na hladnom, mračnom i suhom mjestu, najbolje u mrežici ili papirnatoj vrećici kako bi do njega dopirao zrak. Tako skladišten crveni luk može odstaja...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. studeni 2024 18:47