StoryEditorOCM
Savjetiza najbolji okus

Kako brzo i lako oguliti pome? Ako znate ove male cake, sve će biti gotovo u čas posla! Isprobajte sve tri metode

Piše SD SPIZA
31. srpnja 2023. - 10:51

Kad govorimo o jednostavnosti pripreme, recepti, kao i dobar steak, variraju od ‘rare‘, ‘medium‘ pa do ‘well done‘. A za ukusna jela nekad se treba malo i ‘satrat‘. Upravo zbog prionut ćemo na mukotrpan posao sjeckanja i pripreme povrća ili drugih namirnica kako bi postotak izvršnosti jela bio ni više ni manje nego 100! 

Premda rajčice većinom jedemo onakve kakve jesu, svježe, sočne i s korom, za neka jela potrebno ju je oguliti. Svi oni koji su kuharski virtuozi, vole eksperimentirati i guštaju u kužini, mogu se složiti kako to nije ni malo jednostavan posao. A kako upravo zbog tog razloga ne bi odustali od svojih recepata, donosimo odličan trik pomoću kojeg ćete lako i brzo oguliti rajčice.

image
Shutterstock

KRUŽIĆ KRIŽIĆ

Zagrijte vodu u loncu i čekajte dok ne uzavre. U međuvremenu nožem na korama rajčice napravite znak ‘X‘, a potom ih ubacite u kipuću vodu na 20-ak sekundi. Izvadite ih iz vode i prebacite u posudu s hladnom vodom (u tu posudu možete dodati i led). Rukama ćete brzo oguliti kore s rajčica, a one neće izgubiti svoju sočnost.

DUBOKO U LED

Operite i očistite rajčice pa ih stavite u vrećice za zamrzavanje i ostavite da se zamrznu. Prije kuhanja izvadite ih da se otope na sobnoj temperaturi. Kožu samo povucite prstima i ona će sama otpasti s rajčica.

VISOKE TEMPERATURE

Premda ne tako jednostavan kao prva dva, ovo je način pomoću kojeg ćete najbolje sačuvati rajčice za kasniju upotrebu. Rajčice prepolovite i posložite ih na lim obložen papirom za pečenje. Pecite ih u unaprijed zagrijanoj pećnici otprilike 15 minuta, dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Kad se ohlade ogulite kožu. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 16:49