StoryEditorOCM
Pričeza polizat prste

Dalmatinski specijalitet kao stvoren za post: priprema se od pamtivijeka, a mi ga volimo po receptu splitskog kuhara

Piše Tea Sumić Miletić
27. ožujka 2024. - 13:03

Dobri recepti za riblja jela uvijek su na cijeni, no danas, sutra i preksutra još će im više porasti "rejting". Neki će se odlučiti za ribu lešo, drugi će se sladiti grickajući friganu, treći će se nauživati bakalara na sto načina, a četvrti kuhati brujet.

Mi vam predlažemo nešto malo drugačije, a opet jako, jako dobro. Starinsko dalmatinsko jelo, kao stvoreno je za one koji i u vrijeme posta vole sebi barem malo ugoditi finim zalogajima. Odgovarat će i onima koji su vječno u strci s vremenom jer se priprema lako. Bit će vam dovoljno oko pola sata, ne računajući potragu za dobrom ribom.

A tu se ipak vrijedi malo potruditi, premda će odgovarati manje više bilo koja vrsta bijele ribe malo čvršćeg mesa, recimo grdobina ili komarča, koja je pored toga upravo u...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. studeni 2024 09:48