StoryEditorOCM
TV&RealityNOVI KANDIDAT

Preko Pariza, Brazila i sezona na dalmatinskim otocima do ‘Hell‘s Kitchena‘! Viktor Vercoustre uskomešao sve

Piše SCENA SD
11. ožujka 2024. - 15:54

Prošli je tjedan u RTL-ov show ‘Hell‘s Kitchen Hrvatska‘ ušlo četvero novih kandidata, a jedan od njih je i 36-godišnji Viktor koji iza sebe već ima ogromno iskustvo i rad u vrhunskim restoranima diljem svijeta.

Viktor Vercoustre živi u Zagrebu i po zanimanju je kuhar, a zanimljivo je da mu je mama Hrvatica, a otac Francuz. Njegova kulinarska karijera započela je kad je s 15 godina upisao francusku ugostiteljsku školu Le Touquet. Nakon završetka škole, kao 18-godišnjak radio je kao šegrt u jednom pariškom restoranu s Michelinovom zvjezdicom, no ambicioznom Viktoru ubrzo se javila želja da otputuje u inozemstvo pa je tako kuhao po raznim restoranima u Londonu, ali i u Španjolskoj. I tu nije stao! „Otputovao sam u Brazil 2014. godine kad je ondje bilo svjetsko nogometno prvenstvo, išao sam malo bodriti Vatrene. Nakon prvenstva sam ostao u Brazilu dvije godine. Radio sam u jednom francuskom restoranu u Rio de Janeiru. Uvijek mi je bila želja u životu da jednog dana dođem živjeti u Hrvatsku“, prisjeća se Viktor. Prije osam godina to je i učinio.

image

Viktor Vercoustre

Rtl Press/

Stigao je u Hrvatsku, a kako ističe ovaj veliki zaljubljenik u more i Dalmaciju, većinom je radio sezone na otocima, a zatim se preselio u Zagreb i nastavio svoju uspješnu karijeru. U ‘Hell‘s Kitchen Hrvatska‘ prijavio se na nagovor prijatelja, a u showu bi želio testirati svoje znanje, učiti, upoznati sjajne kandidate i kolege te steći iskustvo koje će mu pomoći u budućnosti.

„Kad radiš vani u restoranu, možda nemaš vremena isprobavati puno toga, a ovdje je prilika učiti od chefa Gretića i svih kandidata. Kuhinja je beskrajna što se tiče kreacije i učenja‘‘, dodaje, „Ne strahujem od autoriteta chefa Gretića jer sam naviknut na strogoću chefova“. A već prvog dana Viktor je, baš kao i ostali novi kandidati, za chefa pripremao jelo koje ga je trebalo najbolje predstaviti i otvoriti mu vrata showa. Za tu priliku odlučio se za svoje autorsko jelo – sarmicu od kelja punjenu guščjom jetrom i šampinjonima, pileći jus aromatiziran rasolom i prošekom, uz dodatak čipsa od kelja i salate od maslačka.

image

Mauro i Viktor Vercoustre

Rtl Press/

Chef Gretić bio je impresioniran već samim opisom, a nakon kušanja kratko je rekao: „Wow! Kapa dolje! Prezentacija prekrasna, super!“ „Srce mi je lupalo, cilj je ispunjen“, Viktor je bio i više nego zadovoljan pohvalama, a zatim je odmah zaradio i plavu manduru. „Ovo mu je novi miljenik!“ komentirali su timovi koji su sve promatrali na ekranu u kući, a iako su ga plavci srdačno dočekali, nervoza zbog novog člana počela je već tijekom prvog zadatka.

image

Viktor Vercoustre i Milena

Rtl Press/

Naime, Viktor se vrlo brzo nametnuo i plavcima servirao svoje ideje i savjete, no Mauro je zaključio kako to neće trpjeti: „Samo tren, polako, ja tu vodim glavnu riječ! Jedan glas, onda neka bude moj“. „Ako vidim nešto gdje bih mogao dati savjet ili ideju, neću šutjeti“, dao je odmah do znanja Viktor. Komentari iza njegovih leđa nastavili su se i u kući. Lucija je tako komentirala kako se Viktor od njih odvaja i već ima planove u glavi, a Mauro je i dalje pokušavao zadržati svoje liderstvo, a i na prošloj je večeri pratio svaki njegov korak i kritizirao Viktorovu pripremu mesa.

image

Viktor Vercoustre

Rtl Press/

Nakon još jednog fijaska plavaca na večeri, prvoj Viktorovoj, chef Gretić upitao ga je kako je prihvaćen: „Možemo bolje... Potrebno je komunicirati smireno jer ovako nećemo nikamo... Mislim da bi dobro došla timu jedna pobjeda koja bi podigla atmosferu i samopouzdanje. Tek je počela avantura za mene, bit će još puno stvari, gore-dolje, emocija, vidjet ćemo‘‘, kazao je.

Viktor ističe kako se smatra jako kompetitivnom osobom te voli pobjeđivati, a stresne situacije mogu mu biti okidač da pokaže još više od sebe. Smatra kako bi upravo brojna putovanja i školovanje u Francuskoj mogli biti njegova najveća prednost u showu. Iz takta ga najviše može izbaciti kad jela koja se poslužuju gostu nisu ‘‘na nivou‘‘ te loša atmosfera među kuharima.

image

Viktor Vercoustre

Rtl Press/
image

Viktor Vercoustre

Rtl Press/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. studeni 2024 22:55