StoryEditorOCM
Showbizšarmantni talijan

Seksi pjevač Maneskina objavio svoju prvu pjesmu, poslušajte kako zvuči Damiano, mogli biste se iznenaditi

Piše Nikolina Kranjec/Gloria
27. rujna 2024. - 17:18

Talijanski pjevač Damiano David (25) bio je relativno nepoznati mladi glazbenik sve do 2021. godine kada je sa svojim bendom Måneskin pobijedio na Eurosongu u Rotterdamu s pjesmom "Zitti e Buoni" i blago rečeno, postao senzacija preko noći, piše Gloria.

Žene i djevojke poludjele su za markantnim Talijanom koji je nosio tamnu šminku na očima, čizme na platforme i visoke pete, nosio suknje, a tijelo ukrasio s desecima tetovaža. Kroz godine je mijenjao imidže, gradove koje je obilazio sa svojim bendom, djevojke, no sada se nalazi pred jednim od najvećih životnih zaokreta. Nakon odluke da uplovi u solo glazbene vode, u suradnji s britanskim kantautorom Labrinthom (35) objavio je svoj prvi singl "Silverlines" kojim je obožavatelje osvojio već na prvo slušanje.

"Ova pjesma je jako posebna priča za mene. Ponekad čujete pjesmu i pomislite - ‘O moj Bože, ova pjesma govori o meni‘ i to upravo to se dogodilo. Bilo mi je toliko nevjerojatno raditi s velikim umjetnikom poput Labrintha na pjesmi koja u biti, opisuje cijelo moje putovanje”, rekao je talijanski umjetnik za Billboard o svojoj sirovoj, ogoljenoj i melankoličnoj pjesmi kako je već sada nazivaju glazbeni kritičari.

Na ideju da ga poveže s Labrinthom zapravo je došla pjevačica Sarah Hudson koja je već radila s njim, a s obzirom na priliku da surađuje s glazbenikom koji je poznat po suradnjama s Billie Eilish, The Weekndom, Nicki Minaj i drugima, nije namjeravao reći ne.

Neki su se zapitali zašto dosad nije podijelio osobniju stranu sebe koju prikazuje u pjesmi, no kaže kako je u Måneskinu želio poštovati snažan identitet benda, kao i ulogu koja mu je bila dodijeljena, što ga nije prikazivalo kao cjelovitu osobu. "U jednom trenutku sam stvarno počeo patiti zbog vrlo djelomičnog gledišta o sebi koje sam davao svijetu... Znao sam da sam ja taj koji bira na koji način ću se izraziti", naglasio je i dodao da preuzima odgovornost za to. No sada je spreman svojim solo radom otkriti potpuniju sliku o tome tko je Damiano David. "Doslovno su mi se mozak i tijelo pobunili i natjerali me da se pokažem svijetu", zaključio je Talijan otvarajući novo poglavlje svog života.

image

Damiano David

Dimitrios Kambouris/Getty Images Via Afp

O njegovoj budućnosti s Måneskinom dosad se samo nagađalo i nema konkretnih informacija planira li ga zauvijek napustiti ili će nastaviti suradnju s Victorijom De Angelis, Ethanom Torchijem i Thomasom Raggijem. Više puta je naglašavao da mu je bend na prvom mjestu i da solo projekti ne znače kraj njegovog angažmana, već da mu je samostalan rad prilika za istraživanje različitih glazbenih stilova, a hoće li tako i biti tek ćemo saznati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 17:21