StoryEditorOCM
ShowbizNaši i stranci

Šarolika grupa Ultranauta u Parku mladeži: Prodao sam svoje školske udžbenike i vježbenice da kupim ulaznicu za Ultru

Piše Petar Čikeš
14. srpnja 2024. - 22:14

Trodnevni festival elektronske glazbe dolazi svom kraju. Jubilarna Ultra kao i prethodnih devet godina označava zenit ljetne sezone u dalmatinskoj metropoli.

Nitko i nije očekivao manje s obzirom da su se u isto vrijeme i na istom mjestu okupili takva glazbena imena poput Armina van Buurena, Martina Garrixa i zaključno u nedjelju Afrojacka.

Iako je zbog nogometne utakmice finala europskog prvenstva okupljanje partijanera išlo nešto sporije, zadnji dan festivala nipošto nije podbacio.

Među prvima koji su u nedjelju došli na Park mladeži uživati u elektronskoj glazbi pronašli smo šaroliku grupu "Ultranauta". Oslobođeni entuzijazma za nogometno prvenstvo i ovog dana njima je samo Ultra bila na pameti.

Doduše, malo je reći da im nogomet pored Ultre nije ‘napet‘. Ante, jedan od dvojice Hrvata i jedini Splićanin među njima, je prodao svoje školske udžbenike i vježbenice kako bi kupio ulaznicu za prvu Ultru, sad već davne 2013. godine.

- Mater me poslala na tvorničke postavke, ali isplatilo se. Nijednu nisam propustio. Malo je Splićanima čini mi se splasnia entuzijazam, zato mi je draže sa strancima se družiti ova tri dana - kaže nam Ante.

Nijemac Christopher objasnio je kako su se povezali preko Facebook grupe "Ultra meeting people"

- Znamo se od prošle godine kada smo se povezali preko Facebooka. To mi je postala najdraža odlika ovog festivala. Činjenica da sam stekao prijatelje s kojima se družim i uživam u glazbi - rekao je.

Čim smo ih pitali za glazbene preferencije nastala je prepirka među dotad skladnim društvom

- Od svih je najbolji Armin van Buuren, objektivno je u petak bila najbolja ponuda - tvrdi Christopher, koji se među svojim društvom isticao po tome što je umjesto piva u naručju držao bocu bijelog vina.

Filip iz Slovačke nije se složio.

- Po meni će najbolje biti večeras na Resistance pozornici. Pogotovo Miss Monique i Kasia - bio je rezolutan Slovak.

Zagrepčanin Tomislav, promuklog glasa, čemu su uzrok hladno pivo i klimatski uređaji, prekinuo je prepirku svojih prijatelja i rekao da je najvažnije uživati u dobroj atmosferi, i ako se posreći, pronaći djevojku s kojom mogu podijeliti sreću.

S Tomislavom su se složili Ho iz Tajvana i Aleksandar iz Ukrajine, dok su Filip i Christopher ostali pri svojim stavovima.

- Zapravo sam došao iz Milana u Split. Tamo živim i radim prethodnih pet godina. Žao mi je što mi je ovo tek druga godina da sam na Ultri u Splitu. Još žalije što je ovo zadnji dan festivala. Sigurno ću doći i dogodine - veli nam Ho.

Aleksandar, slično kao i Ho, ne živi u Ukrajini, zemlji svojeg rođenja, već kao gastarbajter u Irskoj.

- Ovo je treći put da sam u Splitu, ići ću poslije na Brač i Hvar na afterpartyje. Ovo za mene predstavlja vrhunac zabave u godini. Bila bi tragedija propustiti Ultru - zaključio je Aleksandar.

Nadamo se da će i idućih godina splitski  Ultra festival nastaviti okupljati i stvarati prijateljstva među ljudima razbacanima po svakom kutku kugle zemaljske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 22:56