StoryEditorOCM
Showbiz'Nije do hrane...'

Pokrenuo novi biznis pa 'natukao' 10 kilograma, no kaže da je razlog nešto sasvim drugo: Hrvoje Šalković otkrio ponešto o svom poslu, ali i režimu na koji uskoro kreće

Piše Gloria
12. ožujka 2019. - 11:20
brod_knjizara3-190708

Probati jela gotovo svih ku­hinja svijeta san je svakog gur­­mana, a spisatelju i putopiscu Hrvoju Šalkoviću (45) to je i uspjelo. Tijekom proteklih 30 godina proputovao je 123 zemlje, u neke se vraćajući i desetak puta, kušajući brojne lokalne specijalitete - kukce, bube i pauke po jugoistočnoj Aziji, jegulje iz rijeke Mekong, pečeno kitovo meso na Islandu do pohanog odreska od ljame u Peruu, piše Gloria.

U Africi je jeo meso gazele i antilope, a na Floridi pohanog aligatora. Nakon toliko izazova kojima se prepustio, ima samo jedno loše iskustvo: prije deset godina u Damasku se otrovao frapeom pa je četiri dana morao ostati u bolnici, izgubivši sedam kilograma i “tonu” živaca.

- No niti jedno od tih bjelosvjetskih čuda ne može se mjeriti s našim tradicionalnim jelima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2024 02:27