StoryEditorOCM
ShowbizPROŠLO JE 17 godina

‘Muka mi je svaki put kad se prisjećamo tog kobnog jutra otkad te nema...‘: Tony Cetinski uputio potresne riječi kolegi

Piše SCENA SD
16. listopada 2024. - 09:07

"Toliko težak dan da mi je muka i tako svaki put kada se prisjećamo tog kobnog jutra otkad te nema. Od dana kada si otišao ovdje na zemlji je, za nas koji smo te voljeli, neka vizija idealnog svijeta preko noći nestala. Živimo, volimo, radimo, ali baš ništa nije isto bez tebe moj Toše, ništa. Uz tebe su i teški dani lakše prolazili.

Sve je bilo lakše i sve je bilo moguće. Znam da si tu negdje i bdiješ nad nama, ali nedostaje tvoja fizička prisutnost i tvoj osmijeh kao i tvoja riječ i glas. Tvoj blagi pogled i ta tvoja zaigranost maloga djeteta u tijelu odrasle osobe pune razumijevanja za svakoga" - napisao je na Facebook profilu Tošin kolega i veliki prijatelj Tony Cetinski, prisjećajući ga se i na današnji dan, kad se navršava 17 godina od tragične pogibije Toše Proeskog, u Hrvatskoj i regiji obožavanog makedonskog pjevača.

Kao i svake godine do sada, njegovi nekadašnji sugrađani u Makedoniji, ali i fanovi iz cijele zemlje, kao i oni koji su stigli iz Hrvatske, BiH, Srbije, obići će njegovo posljednje počivalište.

Iz Nove Gradiške je u ponedjeljak krenuo 17. Maraton ljubavi, a predviđeno je da maratonci danas oko podneva stignu na groblje Gumenje, u makedonsko Kruševo.

Tošine riječi: "Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome" ostat će zauvijek urezane u srcima svih koji su ga osobno poznavali, te brojnih obožavatelja i štovatelja, koji su ga zavoljeli kroz njegovo glazbeno djelovanje.


Tošine riječi "Ve Sakam Site" ("Sve vas volim"), pokazuju koliko je veliko srce imao skromni mladić, koji je svojim djelima uvijek nesebično pomogao svakome kome je mogao i privatno, mimo onoga u ulozi UNICEF-ovog ambasadora.

Toše Proeski život je izgubio u 27. godini, 16. listopada 2007. godine oko 6 sati i 20 minuta ujutro, u prometnoj nesreći nedaleko od Nove Gradiške, dok su njegova menadžerica Ljiljana Petrović i vozač Georgij Georgijevski prošli s manjim ozljedama.

Georgijevski je izgubio kontrolu nad vozilom i udario u prikolicu tegljača, a oči makedonske glazbene zvijezde zauvijek su se sklopile.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. listopad 2024 11:46