StoryEditorOCM
Showbiznije pored nje

Matija na Jurin rođendan objavila njegov posljednji singl, njezina ispovijest para srce: ‘Kao da zajedno slavimo...‘

Piše Stanislav Soldo
24. rujna 2024. - 08:28

"Cijeli život u jednu suzu stane

Iza sebe vidim samo polomljene grane

Cijeli život u jednu suzu stane

U tišini zbrajam te potrošene dane"

Stihovi su to zadnjeg singla glazbenika Jurice Popovića, koje je danas na njegov rođendan objavila njegova životna suputnica Matija Vuica.

image

Zadnji spot Jurice Popovića na vuglenicama u Sv. Ivan Zelini

Matija Vuica/ Privatni album

- Odabrala sam današnji datum za predstaviti ovu pjesmu i spot jer danas, 24. rujna 2024. je poseban datum - rođendan Jurice Popovića. Slavim današnji dan onako kako bismo ga zajedno slavili, uz glazbu koju je stvarao i kojoj je posvetio cijeli svoj život, objavila je Matija Vuica. Spot je sniman u proljeće 2023. na vuglenicama u Sv. Ivanu Zelini.

Autor teksta, glazbe i aranžmana: Jurica Popović. Snimao, miksao i koproducirao: Mihael Blum, Masterizirao: Goran Martinac

Prateći vokali: Jadranka Krištof, Matija Vuica, Dragan Brnas

Video: Amarie Film @ Video Produkcija, Modelice u spotu: Talia Models, Snimano u studiju "Magic Music", objavila je Matija.

Ovo je pjesma s posljednjeg albuma "Preslagivanje", spot je završio i pospremio u kompjutor s namjerom da ga objavi kada dođe vrijeme za njega. I eto, sada je to vrijeme kad u metežu misli pronalazim ljepotu i utjehu, toplinu, ljubav i zahvalnost za svaku notu i pjesmu koja mi je ostavljena u naslijeđe.

...i sve to "mi daje snagu s kojom mogu na svaku barikadu", neutješna je Matija koja je s Juricom provela više od četrdeset zajedničkih godina. Njihova ljubavna priča započela je na šetalištu uz Neretvu. Zajedno su krenuli u glazbene vode, s bendom Trotakt, da bi svoje zvjezdane trenutke doživjeli s grupom Gracija čija uspješnica Linđo živi i danas. Nakon toga Matija se više posvetila modi i dizajnu dok je Jurica do posljednjeg daha ostao vjeran glazbi. Preminuo je krajem prosinca prošle godine.

image
Tom Dubravec/Cropix

-Nije bilo u planu da ja predstavljam novi singl, al` čovjek snuje, a nebo određuje, zaključila je Matija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2024 08:28