StoryEditorOCM
ShowbizMISS UNIVERSE

Dalmatinka putuje u Meksiko na svjetski izbor, Zrinka nam otkriva po čemu se razlikuje od drugih: ‘Nije samo ljepota...‘

Piše Ivana Prgomet
4. listopada 2024. - 14:39

Svjetski izbor za 73. Miss Universe održava se 16. listopada u Meksiku, zemlji koja je već nekoliko puta bila domaćin tog izbora ljepote na kojem će se predstaviti 130 ljepotica iz cijelog svijeta. Hrvatska predstavnica je 22-godišnja Dubrovčanka Zrinka Ćorić, koja je Miss Universe Hrvatske proglašena u svibnju. Krunu joj je predala Andrea Erjavec, lanjska pobjednica.

Ususret svjetskom izboru, porazgovarali smo s našom predstavnicom Zrinkom, koja nam je otkrila kako teku pripreme uoči puta u Meksiko, ali i brojne pojedinosti o sebi.

Imaš li tremu uoči svjetskog izbora za Miss?

- Jako sam uzbuđena i osjećam se spremno. Ne mogu dočekati sve što me čeka. Trema je prisutna, ali je pozitivna i motivirajuća. Meksiko će sigurno biti nezaboravno iskustvo, a nastup na velikoj pozornici će mi zasigurno ostati u vječnom sjećanju. Radujem se upoznavanju divnih djevojaka iz cijelog svijeta koje smatram inspiracijom i ogledalom za postajanje boljom verzijom sebe, jer svaka od njih može donijeti nešto novo. Uvijek sam ponosna na uspjehe žena. Gledam na konkurenciju kao na priliku za rast i razvoj.

Kako teku pripreme za izbor?

- Pripreme za svjetski izbor odvijaju se vrlo intenzivno, posebno u posljednja dva mjeseca. Dosad smo imali mnoga snimanja sa našim sponzorima i posjetili ih, dok neka snimanja još čekaju na nas. Direkcija Miss Universe Hrvatske detaljno pazi na svaki korak priprema.

image

Pripreme su vrlo izazovne

Emanuel Mancy/Miss Universe

Glavni fokus mojih priprema je humanitarni projekt odnosno suradnja s neprofitnom organizacijom Sonta Foundation, gdje radim na projektu ‘Cycle of Support’ vezanom uz menstrualnu higijenu i mentalno zdravlje žena u Tanzaniji. Naš cilj je omogućiti higijenske uloške kroz humanitarno djelovanje, o kojem ću puno više uskoro pričati, te educirati o važnosti pitanja menstrualnog ciklusa i održavanja higijene što uključuje i mentalno zdravlje. To je također jedno od mojih zalaganja.

Catwalk treninzi

Također intenzivno radim na catwalk treninzima s mojim trenerom Nickijem s Filipina, usavršavam engleski jezik u Berlitz školi u Zagrebu. Nedavno sam završila školu šminkanja u Bipi Backstage. Fitness treninzi i uravnotežena prehrana igraju ključnu ulogu u održavanju moje forme. Dr.Vivian estetisc brine za njegu kože lica i tijela, a Studio Marcela daje mi savjete oko stylinga kose za sve prilike i evente koje ću imati čim dođem u Meksiko.

Dijeljenje mojih aktivnosti putem društvenih mreža također je važno kako bi obožavatelji bili u toku s pripremama, iako ponekad ne stignem sve objaviti zbog brojnih obaveza.

Što misliš, što je ono što te odvaja od ostalih natjecateljica na svjetskom izboru?

- Ono što me možda izdvaja nije samo vanjska ljepota, već strast i predanost s kojom se zalažem za svoje ciljeve i vrijednosti. Osim toga, sposobnost empatije i iskrena želja za razumijevanjem različitih kultura i perspektiva omogućuju mi da se povežem s ljudima na dubljoj razini. Ova povezanost nije samo važna za mene, već i za izgradnju zajednice u kojoj se svi osjećaju prihvaćenima. To je nešto neprocjenjivo, jer vjerujem da empatija i razumijevanje mogu potaknuti pozitivne promjene u svijetu.

Kakav plasman očekuješ na svjetskom izboru?

- Zaista nemam očekivanja, ja sam presretna što imam priliku sudjelovati na svjetskoj pozornici i ostvariti svoj san kakav god plasman bio.

image
Emanuel Mancy/Miss Universe

Kako si se odlučila prijaviti na izbor za Miss Universe Hrvatske?

- Prijavila sam se za Miss Universe Hrvatske jer je to moja želja još od malih nogu, otkako sam pratila ovu manifestaciju na televiziji. Miss Universe predstavlja iskustvo koje stvarno želim proživjeti i na svjetskoj razini.

Želja mi je bila pokazati da ljepota dolazi u mnogim oblicima i da svaka žena može napraviti pozitivnu promjenu. Svi krećemo od sebe, i vjerujem da zajedno možemo inspirirati druge da slijede svoje snove i bore se za ono što im je važno.

Tko su ti bili manekenski uzori?

- Moram reći da nemam manekenske uzore. Pojam uzor gledam iz druge perspektive.

Tko ti je dao najbolji savjet vezano za izbore ljepote?

- Mislim da je moja trenerica fitnessa Ines bila ta koja je potakla moju konačnu odluku da se ponovno prijavim, i zaista sam joj zahvalna jer je bila podrška od samog početka.

Kad i kako si se počela baviti manekenstvom?

- Kao dijete sam oduvijek imala želju ka tome, ali nije bilo prilike sve dok me moja prva modna agencija nije otkrila i uputila u cijeli modeling svijet te dala priliku da otputujem u inozemstvo gdje sam naučila puno. To je zaista bilo najbolje iskustvo u mom životu gdje sam se ujedno i osamostalila.

Tko ti je najveća podrška u životu?

- Moja najveća podrška jest moja majka. Njoj sam zahvalna na svemu što danas jesam. Moji prijatelji i moj partner su isto veliki dio podrške koja mi puno znači, jer su oni ipak osobe s kojima komuniciram najčešće.

Kakvi su tvoji planovi za budućnost?

- Trenutno studiram na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta, gdje širim svoje znanje. Ujedno radim u IT i distribucijskoj firmi gdje gradim iskustvo kroz prodaju i marketing. U budućnosti se vidim kao poduzetnica u smjernicama koje volim, a to je stiliziranje i moda.

image

Voli elegantan i ženstveni stil

Emanuel Mancy/Miss Universe

Voliš putovati, koja je tvoja dosadašnja omiljena destinacija, a koju bi htjela posjetiti?

- Putovanje su za mene zaista od velike važnosti. Kroz njih širim svoje vidike, istražujem nove kulture, na jedan poseban način me ispunjuju i daju mi neki osjećaj slobode,a istovremeno me obogaćuju iskustvom. Dosadašnja omiljena destinacija mi je definitivno Istanbul, grad na dva kontinenta koji svatko treba posjetiti i doživjeti. Moram spomenuti i New York koji je jednako inspirirajući i poseban dojam ostavio na mene. Voljela bi posjetiti Japan, iako ove godine prvi put putujem u Meksiko koji je bio isto na mojoj listi želja i toliko se veselim.

Prirodni izgled

Kao missica, zalažeš se za brigu o svijesti o mentalnom zdravlju, na koji način?

- Mentalno zdravlje je temeljna komponenta cjelokupnog zdravlja i blagostanja svakog pojedinca. Kao Miss Universe Hrvatske, s velikom platformom i mogućnošću utjecaja, važno je aktivno podržavati svijest o mentalnom zdravlju i boriti se protiv stigme koja je često povezana s mentalnim poteškoćama. Važno je naglasiti kako mentalno zdravlje treba tretirati s jednakom važnošću kao i fizičko zdravlje.

Sve veći broj ljudi širom svijeta suočava se s različitim izazovima poput anksioznosti, depresije, stresa i drugih mentalnih tegoba. Edukacija, osvješćivanje i podrška su ključni u borbi protiv tih problema. Kao Miss Universe Hrvatske, važno je poticati otvoreni dijalog o mentalnom zdravlju kako bi se smanjila stigma i potaknula podrška zajednice za one koji se bore s mentalnim izazovima. Tako sam i ja počela raditi na sebi kako bih bila bolja ja, prvenstveno kako bi mogla bolje razumjeti sebe, a onda i druge.

image
Emanuel Mancy/Miss Universe

Kako održavaš liniju i koja je tvoja beauty rutina?

- Inače se volim šminkati, ali ne svakodnevno. Više težim prirodnijem izgledu, osim za posebne prigode. Za dnevni makeup ne prolazim bez rumenila, olovke i sjajila za usne. Što se tiče linije pazim na zdravu ishranu.

Njega kose mi je važna no stilisti Studia Marcela i kvalitetni Silky preparati pomažu mi za sjaj i svježinu.

Kakav modni stil voliš privatno, jesi li već izabrala haljinu u kojoj ćeš nas predstavljati na svjetskom izboru za Miss?

- Volim skoro sve, ali težim više ka ženstvenom i elegantnom stilu. Volim jedinstvenost i kad od nespojivih komada napravim spojivo. Popratim poneki trend, ali više volim klasiku koja se može više puta iznositi uz dobre cipele ili torbu. Ipak, svaka moja kombinacija mora pokazivati neku vrstu mog identiteta i osobnosti.

Izabrala sam dizajn haljine, haljina je trenutno u izradi, tako da detalje čuvam za kraj, mogu samo reći da ću vas oduševiti.

image

Zdrava prehrana i redovita vježba njezina su rutina

Emanuel Mancy/Miss Universe

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 14:40