stdClass Object ( [id] => 1115288 [title] => Zvuči kao ‘san snova‘: mislite da je nemoguće kompletno urediti sobu za samo 400 kuna? Izgleda da je moguće, a sve savjete kako dala nam je Podgoranka Katarina Odak [alias] => zvuci-kao-san-snova-mislite-da-je-nemoguce-kompletno-urediti-sobu-za-samo-400-kuna-izgleda-da-je-moguce-a-sve-savjete-kako-dala-nam-je-podgoranka-katarina-odak [catid] => 298 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Katarina Odak iz Podgore, profesorica talijanskog i filozofije, kaže nam kako, eto, po struci nije ni blizu dizajnu, ali je kod uređivanja naslijeđenih apartmana iskazala svoje talente za pametno, štedljivo, kreativno ulaganje.

Apartmani su u Podgori u obiteljskoj kući, zapravo djedovini, u koju se Katarina s obitelji preselila iz Zagreba kad su dobili trećeg sina, želeći djeci osigurati odrastanje u najljepšem mjestu na svijetu.

Katarinina baka Vega, po kojoj su nazvani apartmani, godinama je bila iznajmljivačica, tako da se odluka o nastavku tog posla nametnula sama od sebe. Kad su se preselili, počeli su preuređivati apartman po apartman, ovisno o novcu na raspolaganju.

Zašto smo poslušali savjete o promišljenom uređivanju, i sami ćete se uvjeriti kad vidite s koliko se malo novca može opremiti bilo koji prostor, ne samo apartmanski, nego i životni.

- Imala sam viziju, maglovitu, ali sam je mijenjala ovisno o troškovima i mogućnostima samog prostora. Počinjala sam uvijek crtajući novi tlocrt i pokušavajući uklopiti svaki apartman u postojeće stanje instalacija, s minimalnom izmjenom zidova.

I onda bih pronašla dvije, tri opcije te prespavala i odabrala jednu. Za svaku prostoriju imali smo jednu polazišnu točku, ili više nego povoljan krevet, ili postojeće pločice, ili kuhinju i u skladu s njom pokušavali stvoriti udoban i oku ugodan ambijent.

Treba tražiti...

I nećete vjerovati, nismo ni mi u početku, kad vam Katarina Odak kaže da je cijelu spavaću sobu platila 400 kuna! I nije ni to sve, znala je pronaći i iskoristiti dobre prilike.

- Trešnja-bijela spavaća soba za 400 kuna kupljena je jer su u trgovini ostale dvije takve pa su ih jednog ljeta, kad iznajmljivači ne kupuju, prodavali.

Sačuvali smo postojeći parket i u istu sobu premjestili stara bakrena rasvjetna tijela te odlučili obojiti zid u kontrastnu, ali nježnu zelenu.

Kupili smo zelene zavjese i donje plahte na akciji od 70 posto i sašili jastučnice od platna sa sitnim zeleno-crvenkastim cvjetićima koje smo pronašli u kući, u bakinoj kredenci za ručni rad.

U kući su četiri apartmana, a svaki ima svoju priču o uređivanju.

U preuređivanju apartmana s bijelom kuhinjom sa zelenim pločicama i zidom nastojali su raditi što manje izmjene.

---

image
I kuhinja ima sve što je potrebno
Dario Odak
---


- Željeli smo premjestiti kuhinju tako da bude u sklopu dnevnog boravka te istodobno očuvati postojeći parket u dnevnom boravku pa smo pomno planirali pilanje parketa ukoso kako bi prijelaz podova bio što ljepši. Prvotna ideja je bila postaviti neke bež pločice, ali, kao i uvijek, od onih s "restla".

Takvih nije bilo, pa smo se odlučili za ove zelene. Kako smo s novim šankom "ušli" u prijašnji dnevni boravak, odmah smo najpažljivije moguće skinuli lajsne.

Osim što smo željeli izbjeći trošak novih lajsni, nismo željeli da njihova boja odudara. Tako smo radili svugdje gdje smo procijenili da je parket dovoljno kvalitetan i očuvan za daljnje korištenje. U ovom smo primjeru muž i ja imali pred sobom pravi matematički problemski zadatak.

Kreacijom protiv troška

Znali smo da metara lajsni imamo dovoljno, ali je bila umjetnost postaviti ih tako da se ne stavljaju četiri mala komada na dva metra. Kuhinja je djelomično kupljena s izloga, a djelomično je naš rad od kupljenih zaštitnih fronti. Budući da smo imali perilicu za rublje viška, i nju smo stavili u sklopu kuhinje.

---

image
Jednostavno, s malim ulaganjem
Dario Odak
---


Ima i priča s malom čajnom kuhinjom.

- Na postojećem postolju koje je služilo kao potporni zid idealne visine za kuhinju, odlučili smo napraviti malu kuhinju za našu sobu koju smo i prije izdavali.

Nismo bili sigurni koliko je uopće isplativo ulagati u tu malu smještajnu jedinicu pa smo odlučili biti kreativni. Frižider i strujno kuhalo dobili smo od prijatelja koji su odlučili osuvremeniti svoje apartmane, ormarić smo imali od stare kuhinje.

Obojili smo ga i kupili dvije radne ploče s greškom koje smo postavili. Instalacije vode muž je sam postavio. Kad je sve bilo gotovo, tražili smo nekakve pločice koje bismo tu stavili. Nismo ih pronašli u trgovini, već kod susjeda kojemu su "pritekle".

Kako su se dogodili žuti i zeleni zid u jednom od apartmana?

- U apartmanu smo se za intenzivnu žutu boju odlučili zbog slike koju smo imali, a koja je meni draga. Brod, more i žuti tonovi neba u sumrak. I tako smo dobili žuti zid, a kuhinja je jedina stvar koju nismo kupili na akciji.

Meni je bila lijepa nijansa plave. U toj kuhinji sačuvali smo postojeće pločice te dio njih odlijepili s lijeve strane i zalijepili na desnu, gdje je nedostajalo po novom rasporedu.

Madraci su važni, na krevetima štedite

- Žute pločice, naravno, kupili smo na "restlu" te za prvu ruku postavili naslijeđenu kuhinju sa štednjakom. Ove smo godine preuredili te donje ormariće, povoljno uzeli u "Ikei" i shvatili da smo desetak centimetara kratki s pločicama pa smo odlijepili donji red, i muž ga je zalijepio gdje je nedostajalo.

U konačnici sve u apartmanima "Vega" izgleda kao da je tako otpočetka unaprijed planirano pa smo zatražili i savjet.

---

image
Gušti na otvorenom
Dario Odak
---


- Najvažniji savjet je dobro promisliti što se i na koji način koristi i krenuti od onog što je važno. Tako, recimo, nismo štedjeli na madracima, ali jesmo na krevetima.

Nakon dobre pripreme nacrta, a sada uistinu postoji niz mogućnosti da čovjek uz laptop sam odradi taj dio, ne treba se pogubiti kad stvari ne budu išle po planu. Mi smo svaki nacrt u hodu prilagođavali.

One radove koje nismo mogli ili znali sami, proveli smo s majstorima i bili smo uvijek spremni poslušati što kažu. U nekim kupaonicama u potpunosti smo preokrenuli raspored po savjetu iskusnog vodoinstalatera.

Sve se može iskoristiti

Pri kupnji namještaja važno je potruditi se pronaći kapitalni komad povoljno. Uvijek se isplati pogledati robu s greškom, pratiti akcije i biti otvoren.

Pri kupnji tog komada, osim cijene, bitno je razmisliti i što se od onog što već imamo može iskoristiti a da izgleda dobro, što se može prenamijeniti i koliko vremena taj namještaj treba potrajati. Iako je danas izuzetno nepopularno reći kako kupujemo ono što nećemo dugo koristiti, to je često realnost kad čovjek raspolaže ograničenim budžetom. I toga treba biti svjestan.

Naravno, trudili smo se iskoristiti maksimalno i svoje i tuđe "smeće". Kao rasvjetna tijela, ona stara koja daju neki novi šarm ili stare stolove kojima smo udahnuli novi život bojom. Ponekad čovjek može od jednog detalja stvoriti viziju, ali tada treba puno truda da je ostvari u svom ograničenom budžetu.

---

image
Oku ugodno i praktično, unatoč malom trošku
Dario Odak
---


Kupnja na akcijama i spavaća soba od 400 kuna svakako nameće pitanje kvalitete, jer kako danas kupiti i samo stolicu za taj novac, a kamoli tek sve što ide u spavaonicu. Ali Katarina Odak je za sada zadovoljna.

- Kako se namještaj ne koristi svakodnevno, nije ga još nagrizao zub vremena, ali smo istodobno svjesni da samo stalnim ulaganjem i obnavljanjem možemo uvijek ponuditi udoban i oku ugodan smještaj.

Postoji niz sitnica za koje naknadno vidim da smo mogli bolje i ljepše izvesti, od nagiba ulaznog zida u jedan apartman do kvalitetnijih kupaonskih ormarića. I tako u svakom apartmanu ponešto, iako smo svake godine uredili po jedan.

Jednostavno, uz sav trud i volju, neke sitnice smo previdjeli... - kaže na kraju kreativna vlasnica. Ali, mi bismo dodali da se sitnice uvijek daju ispraviti.

---

Kako do nijansi boje


Svaku pojedinu nijansu boje za zidove muž i ja sami miješali smo na licu mjesta. Osim što je jeftinije, te nijanse su zahtjevne za izbor u trgovini.

Svako osvjetljenje mijenja nijansu i u trgovini čovjek bira na malom uzorku, a zid je velik. Neke smo i dorađivali, nijansu između prve i druge ruke piture.

I mnogo je zahvalnije imati unificirane apartmane, i za održavanje i za iznajmljivanje, ali namjerno smo željeli ponuditi drugačije.

Kako se ne možemo boriti na tržištu otvorenim pogledom na more niti plažom u dvoru, možemo jedinstvenim uređenjem i osobnim odnosom sa svakim gostom, koji se danas, po nama, više ne očituje samo u suhim smokvama.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘IMALA SAM VIZIJU‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [31] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [32] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => ‘IMALA SAM VIZIJU‘ 1 1 1 1 1 2 0 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-07-11 12:29:11 [created_by] => 3194 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-07-26 07:35:58 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2021-07-26 07:22:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 100 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 298 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Specijalni prilog Slobodne Dalmacije o kulturi življenja [menu-meta_keywords] => specijalni prilog, zanimljivosti, prostorija, kultura življenja [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Prostor(i)ja [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/07\/11\/18537648.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/11\/18537644.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/11\/18537646.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/11\/18537650.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/11\/18537652.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/11\/18537654.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/11\/18537656.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/11\/18537658.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Dario Odak","Dario Odak","Dario Odak","Dario Odak","Dario Odak","Dario Odak","Dario Odak","Katarina Odak"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","Oku ugodno i prakti\u010dno, unato\u010d malom tro\u0161ku","I kuhinja ima sve \u0161to je potrebno","Jednostavno, s malim ulaganjem","","Slaganjem boja stvara se ugodan dojam","Gu\u0161ti na otvorenom",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1800x1200","hd_18537648_1920.jpg":"1920x1080","k_18537648_1280.jpg":"1280x1280","k_18537648_1024.jpg":"1024x1024","k_18537648_640.jpg":"640x640","k_18537648_480.jpg":"480x480","k_18537648_340.jpg":"340x340","k_18537648_220.jpg":"220x220","o_18537648_1280.jpg":"1280x853","o_18537648_1024.jpg":"1024x682","o_18537648_640.jpg":"640x426","o_18537648_480.jpg":"480x320","o_18537648_340.jpg":"340x226","o_18537648_220.jpg":"220x146","h_18537648_1280.jpg":"1280x854","h_18537648_1024.jpg":"1024x683","h_18537648_640.jpg":"640x427","h_18537648_480.jpg":"480x320","h_18537648_340.jpg":"340x227","h_18537648_220.jpg":"220x147","pp_18537648_1280.jpg":"1006x1280","pp_18537648_1024.jpg":"805x1024","pp_18537648_640.jpg":"503x640","pp_18537648_480.jpg":"377x480","pp_18537648_340.jpg":"267x340","pp_18537648_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1800x1200","hd_18537644_1920.jpg":"1920x1080","k_18537644_1280.jpg":"1280x1280","k_18537644_1024.jpg":"1024x1024","k_18537644_640.jpg":"640x640","k_18537644_480.jpg":"480x480","k_18537644_340.jpg":"340x340","k_18537644_220.jpg":"220x220","o_18537644_1280.jpg":"1280x853","o_18537644_1024.jpg":"1024x682","o_18537644_640.jpg":"640x426","o_18537644_480.jpg":"480x320","o_18537644_340.jpg":"340x226","o_18537644_220.jpg":"220x146","h_18537644_1280.jpg":"1280x854","h_18537644_1024.jpg":"1024x683","h_18537644_640.jpg":"640x427","h_18537644_480.jpg":"480x320","h_18537644_340.jpg":"340x227","h_18537644_220.jpg":"220x147","pp_18537644_1280.jpg":"1006x1280","pp_18537644_1024.jpg":"805x1024","pp_18537644_640.jpg":"503x640","pp_18537644_480.jpg":"377x480","pp_18537644_340.jpg":"267x340","pp_18537644_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1800x1200","hd_18537646_1920.jpg":"1920x1080","k_18537646_1280.jpg":"1280x1280","k_18537646_1024.jpg":"1024x1024","k_18537646_640.jpg":"640x640","k_18537646_480.jpg":"480x480","k_18537646_340.jpg":"340x340","k_18537646_220.jpg":"220x220","o_18537646_1280.jpg":"1280x853","o_18537646_1024.jpg":"1024x682","o_18537646_640.jpg":"640x426","o_18537646_480.jpg":"480x320","o_18537646_340.jpg":"340x226","o_18537646_220.jpg":"220x146","h_18537646_1280.jpg":"1280x854","h_18537646_1024.jpg":"1024x683","h_18537646_640.jpg":"640x427","h_18537646_480.jpg":"480x320","h_18537646_340.jpg":"340x227","h_18537646_220.jpg":"220x147","pp_18537646_1280.jpg":"1006x1280","pp_18537646_1024.jpg":"805x1024","pp_18537646_640.jpg":"503x640","pp_18537646_480.jpg":"377x480","pp_18537646_340.jpg":"267x340","pp_18537646_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1685x1124","hd_18537650_1920.jpg":"1920x1080","k_18537650_1280.jpg":"1280x1280","k_18537650_1024.jpg":"1024x1024","k_18537650_640.jpg":"640x640","k_18537650_480.jpg":"480x480","k_18537650_340.jpg":"340x340","k_18537650_220.jpg":"220x220","o_18537650_1280.jpg":"1280x853","o_18537650_1024.jpg":"1024x683","o_18537650_640.jpg":"640x426","o_18537650_480.jpg":"480x320","o_18537650_340.jpg":"340x226","o_18537650_220.jpg":"220x146","h_18537650_1280.jpg":"1280x854","h_18537650_1024.jpg":"1024x683","h_18537650_640.jpg":"640x427","h_18537650_480.jpg":"480x320","h_18537650_340.jpg":"340x227","h_18537650_220.jpg":"220x147","pp_18537650_1280.jpg":"1006x1280","pp_18537650_1024.jpg":"805x1024","pp_18537650_640.jpg":"503x640","pp_18537650_480.jpg":"377x480","pp_18537650_340.jpg":"267x340","pp_18537650_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1685x1124","hd_18537652_1920.jpg":"1920x1080","k_18537652_1280.jpg":"1280x1280","k_18537652_1024.jpg":"1024x1024","k_18537652_640.jpg":"640x640","k_18537652_480.jpg":"480x480","k_18537652_340.jpg":"340x340","k_18537652_220.jpg":"220x220","o_18537652_1280.jpg":"1280x853","o_18537652_1024.jpg":"1024x683","o_18537652_640.jpg":"640x426","o_18537652_480.jpg":"480x320","o_18537652_340.jpg":"340x226","o_18537652_220.jpg":"220x146","h_18537652_1280.jpg":"1280x854","h_18537652_1024.jpg":"1024x683","h_18537652_640.jpg":"640x427","h_18537652_480.jpg":"480x320","h_18537652_340.jpg":"340x227","h_18537652_220.jpg":"220x147","pp_18537652_1280.jpg":"1006x1280","pp_18537652_1024.jpg":"805x1024","pp_18537652_640.jpg":"503x640","pp_18537652_480.jpg":"377x480","pp_18537652_340.jpg":"267x340","pp_18537652_220.jpg":"173x220"},{"size0":"467x311","hd_18537654_1920.jpg":"1920x1080","k_18537654_1280.jpg":"1280x1280","k_18537654_1024.jpg":"1024x1024","k_18537654_640.jpg":"640x640","k_18537654_480.jpg":"480x480","k_18537654_340.jpg":"340x340","k_18537654_220.jpg":"220x220","o_18537654_1280.jpg":"1280x852","o_18537654_1024.jpg":"1024x681","o_18537654_640.jpg":"640x426","o_18537654_480.jpg":"480x319","o_18537654_340.jpg":"340x226","o_18537654_220.jpg":"220x146","h_18537654_1280.jpg":"1280x854","h_18537654_1024.jpg":"1024x683","h_18537654_640.jpg":"640x427","h_18537654_480.jpg":"480x320","h_18537654_340.jpg":"340x227","h_18537654_220.jpg":"220x147","pp_18537654_1280.jpg":"1006x1280","pp_18537654_1024.jpg":"805x1024","pp_18537654_640.jpg":"503x640","pp_18537654_480.jpg":"377x480","pp_18537654_340.jpg":"267x340","pp_18537654_220.jpg":"173x220"},{"size0":"576x384","hd_18537656_1920.jpg":"1920x1080","k_18537656_1280.jpg":"1280x1280","k_18537656_1024.jpg":"1024x1024","k_18537656_640.jpg":"640x640","k_18537656_480.jpg":"480x480","k_18537656_340.jpg":"340x340","k_18537656_220.jpg":"220x220","o_18537656_1280.jpg":"1280x853","o_18537656_1024.jpg":"1024x682","o_18537656_640.jpg":"640x426","o_18537656_480.jpg":"480x320","o_18537656_340.jpg":"340x226","o_18537656_220.jpg":"220x146","h_18537656_1280.jpg":"1280x854","h_18537656_1024.jpg":"1024x683","h_18537656_640.jpg":"640x427","h_18537656_480.jpg":"480x320","h_18537656_340.jpg":"340x227","h_18537656_220.jpg":"220x147","pp_18537656_1280.jpg":"1006x1280","pp_18537656_1024.jpg":"805x1024","pp_18537656_640.jpg":"503x640","pp_18537656_480.jpg":"377x480","pp_18537656_340.jpg":"267x340","pp_18537656_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1442","hd_18537658_1920.jpg":"1920x1080","k_18537658_1280.jpg":"1280x1280","k_18537658_1024.jpg":"1024x1024","k_18537658_640.jpg":"640x640","k_18537658_480.jpg":"480x480","k_18537658_340.jpg":"340x340","k_18537658_220.jpg":"220x220","o_18537658_1280.jpg":"1280x961","o_18537658_1024.jpg":"1024x769","o_18537658_640.jpg":"640x480","o_18537658_480.jpg":"480x360","o_18537658_340.jpg":"340x255","o_18537658_220.jpg":"220x165","h_18537658_1280.jpg":"1280x854","h_18537658_1024.jpg":"1024x683","h_18537658_640.jpg":"640x427","h_18537658_480.jpg":"480x320","h_18537658_340.jpg":"340x227","h_18537658_220.jpg":"220x147","pp_18537658_1280.jpg":"1006x1280","pp_18537658_1024.jpg":"805x1024","pp_18537658_640.jpg":"503x640","pp_18537658_480.jpg":"377x480","pp_18537658_340.jpg":"267x340","pp_18537658_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 298 [name] => Prostorija [alias] => prostorija [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 5 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38425705 Threads: 4 Questions: 7099354108 Slow queries: 3300918 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608384069 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/prostorija ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 298 [name] => Prostorija [alias] => prostorija [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/prostorija ) ) [link] => /mozaik/prostorija/zvuci-kao-san-snova-mislite-da-je-nemoguce-kompletno-urediti-sobu-za-samo-400-kuna-izgleda-da-je-moguce-a-sve-savjete-kako-dala-nam-je-podgoranka-katarina-odak-1115288 [printLink] => /mozaik/prostorija/zvuci-kao-san-snova-mislite-da-je-nemoguce-kompletno-urediti-sobu-za-samo-400-kuna-izgleda-da-je-moguce-a-sve-savjete-kako-dala-nam-je-podgoranka-katarina-odak-1115288?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 476158 [name] => spavaća soba [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => spavaca-soba [link] => /tag/spavaca-soba ) [1] => stdClass Object ( [id] => 644784 [name] => apartman u Podgori [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-07-26 09:36:19 [main_article_id] => 0 [alias] => apartman-u-podgori [link] => /tag/apartman-u-podgori ) [2] => stdClass Object ( [id] => 360141 [name] => uređenje [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => uredenje [link] => /tag/uredenje ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘IMALA SAM VIZIJU‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Zvuči kao ‘san snova‘: mislite da je nemoguće kompletno urediti sobu za samo 400 kuna? Izgleda da je moguće, a sve savjete kako dala nam je Podgoranka Katarina Odak [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3194 [name] => Olgica Ivić Grizelj [username] => olgica-ivi-grizelj [email] => olgica-ivi-grizelj@sd.hr [password] => $2y$10$pDLtOGBvBqvwlrYwD9du6.i.DAKfdD9vF92yI0Lu.9KBu3Hy1XUmq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/olgica-ivic-grizelj-3194 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1712 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/3cae59d70343ed833a8bdb63be15e211?s=100&default=https%3A%2F%2Ff01.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/11/18537648.jpg [galleryCount] => 8 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Dario Odak [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/11/18537648.jpg [title] => Dario Odak ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/11/18537644.jpg [title] => Dario OdakOku ugodno i praktično, unatoč malom trošku ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/11/18537646.jpg [title] => Dario OdakI kuhinja ima sve što je potrebno ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/11/18537650.jpg [title] => Dario OdakJednostavno, s malim ulaganjem ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/11/18537652.jpg [title] => Dario Odak ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/11/18537654.jpg [title] => Dario OdakSlaganjem boja stvara se ugodan dojam ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/11/18537656.jpg [title] => Dario OdakGušti na otvorenom ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/11/18537658.jpg [title] => Katarina Odak ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Katarina Odak iz Podgore, profesorica talijanskog i filozofije, kaže nam kako, eto, po struci nije ni blizu dizajnu, ali je kod uređivanja naslijeđenih apartmana iskazala svoje talente za pametno, štedljivo, kreativno ulaganje.

Apartmani su u Podgori u obiteljskoj kući, zapravo djedovini, u koju se Katarina s obitelji preselila iz Zagreba kad su dobili trećeg sina, želeći djeci osigurati odrastanje u najljepšem mjestu na svijetu.

Katarinina baka Vega, po kojoj su nazvani apartmani, godinama je bila iznajmljivačica, tako da se odluka o nastavku tog posla nametnula sama od sebe. Kad su se preselili, počeli su preuređivati apartman po apartman, ovisno o novcu na raspolaganju.

Zašto smo poslušali savjete o promišljenom uređivanju, i sami ćete se uvjeriti kad vidite s koliko se malo novca može opremiti bilo koji prostor, ne samo apartmanski, nego i životni.

- Imala sam viziju, maglovitu, ali sam je mijenjala ovisno o troškovima i mogućnostima samog prostora. Počinjala sam uvijek crtajući novi tlocrt i pokušavajući uklopiti svaki apartman u postojeće stanje instalacija, s minimalnom izmjenom zidova.

I onda bih pronašla dvije, tri opcije te prespavala i odabrala jednu. Za svaku prostoriju imali smo jednu polazišnu točku, ili više nego povoljan krevet, ili postojeće pločice, ili kuhinju i u skladu s njom pokušavali stvoriti udoban i oku ugodan ambijent.

Treba tražiti...

I nećete vjerovati, nismo ni mi u početku, kad vam Katarina Odak kaže da je cijelu spavaću sobu platila 400 kuna! I nije ni to sve, znala je pronaći i iskoristiti dobre prilike.

- Trešnja-bijela spavaća soba za 400 kuna kupljena je jer su u trgovini ostale dvije takve pa su ih jednog ljeta, kad iznajmljivači ne kupuju, prodavali.

Sačuvali smo postojeći parket i u istu sobu premjestili stara bakrena rasvjetna tijela te odlučili obojiti zid u kontrastnu, ali nježnu zelenu.

Kupili smo zelene zavjese i donje plahte na akciji od 70 posto i sašili jastučnice od platna sa sitnim zeleno-crvenkastim cvjetićima koje smo pronašli u kući, u bakinoj kredenci za ručni rad.

U kući su četiri apartmana, a svaki ima svoju priču o uređivanju.

U preuređivanju apartmana s bijelom kuhinjom sa zelenim pločicama i zidom nastojali su raditi što manje izmjene.

---

image
I kuhinja ima sve što je potrebno
Dario Odak
---


- Željeli smo premjestiti kuhinju tako da bude u sklopu dnevnog boravka te istodobno očuvati postojeći parket u dnevnom boravku pa smo pomno planirali pilanje parketa ukoso kako bi prijelaz podova bio što ljepši. Prvotna ideja je bila postaviti neke bež pločice, ali, kao i uvijek, od onih s "restla".

Takvih nije bilo, pa smo se odlučili za ove zelene. Kako smo s novim šankom "ušli" u prijašnji dnevni boravak, odmah smo najpažljivije moguće skinuli lajsne.

Osim što smo željeli izbjeći trošak novih lajsni, nismo željeli da njihova boja odudara. Tako smo radili svugdje gdje smo procijenili da je parket dovoljno kvalitetan i očuvan za daljnje korištenje. U ovom smo primjeru muž i ja imali pred sobom pravi matematički problemski zadatak.

Kreacijom protiv troška

Znali smo da metara lajsni imamo dovoljno, ali je bila umjetnost postaviti ih tako da se ne stavljaju četiri mala komada na dva metra. Kuhinja je djelomično kupljena s izloga, a djelomično je naš rad od kupljenih zaštitnih fronti. Budući da smo imali perilicu za rublje viška, i nju smo stavili u sklopu kuhinje.

---

image
Jednostavno, s malim ulaganjem
Dario Odak
---


Ima i priča s malom čajnom kuhinjom.

- Na postojećem postolju koje je služilo kao potporni zid idealne visine za kuhinju, odlučili smo napraviti malu kuhinju za našu sobu koju smo i prije izdavali.

Nismo bili sigurni koliko je uopće isplativo ulagati u tu malu smještajnu jedinicu pa smo odlučili biti kreativni. Frižider i strujno kuhalo dobili smo od prijatelja koji su odlučili osuvremeniti svoje apartmane, ormarić smo imali od stare kuhinje.

Obojili smo ga i kupili dvije radne ploče s greškom koje smo postavili. Instalacije vode muž je sam postavio. Kad je sve bilo gotovo, tražili smo nekakve pločice koje bismo tu stavili. Nismo ih pronašli u trgovini, već kod susjeda kojemu su "pritekle".

Kako su se dogodili žuti i zeleni zid u jednom od apartmana?

- U apartmanu smo se za intenzivnu žutu boju odlučili zbog slike koju smo imali, a koja je meni draga. Brod, more i žuti tonovi neba u sumrak. I tako smo dobili žuti zid, a kuhinja je jedina stvar koju nismo kupili na akciji.

Meni je bila lijepa nijansa plave. U toj kuhinji sačuvali smo postojeće pločice te dio njih odlijepili s lijeve strane i zalijepili na desnu, gdje je nedostajalo po novom rasporedu.

Madraci su važni, na krevetima štedite

- Žute pločice, naravno, kupili smo na "restlu" te za prvu ruku postavili naslijeđenu kuhinju sa štednjakom. Ove smo godine preuredili te donje ormariće, povoljno uzeli u "Ikei" i shvatili da smo desetak centimetara kratki s pločicama pa smo odlijepili donji red, i muž ga je zalijepio gdje je nedostajalo.

U konačnici sve u apartmanima "Vega" izgleda kao da je tako otpočetka unaprijed planirano pa smo zatražili i savjet.

---

image
Gušti na otvorenom
Dario Odak
---


- Najvažniji savjet je dobro promisliti što se i na koji način koristi i krenuti od onog što je važno. Tako, recimo, nismo štedjeli na madracima, ali jesmo na krevetima.

Nakon dobre pripreme nacrta, a sada uistinu postoji niz mogućnosti da čovjek uz laptop sam odradi taj dio, ne treba se pogubiti kad stvari ne budu išle po planu. Mi smo svaki nacrt u hodu prilagođavali.

One radove koje nismo mogli ili znali sami, proveli smo s majstorima i bili smo uvijek spremni poslušati što kažu. U nekim kupaonicama u potpunosti smo preokrenuli raspored po savjetu iskusnog vodoinstalatera.

Sve se može iskoristiti

Pri kupnji namještaja važno je potruditi se pronaći kapitalni komad povoljno. Uvijek se isplati pogledati robu s greškom, pratiti akcije i biti otvoren.

Pri kupnji tog komada, osim cijene, bitno je razmisliti i što se od onog što već imamo može iskoristiti a da izgleda dobro, što se može prenamijeniti i koliko vremena taj namještaj treba potrajati. Iako je danas izuzetno nepopularno reći kako kupujemo ono što nećemo dugo koristiti, to je često realnost kad čovjek raspolaže ograničenim budžetom. I toga treba biti svjestan.

Naravno, trudili smo se iskoristiti maksimalno i svoje i tuđe "smeće". Kao rasvjetna tijela, ona stara koja daju neki novi šarm ili stare stolove kojima smo udahnuli novi život bojom. Ponekad čovjek može od jednog detalja stvoriti viziju, ali tada treba puno truda da je ostvari u svom ograničenom budžetu.

---

image
Oku ugodno i praktično, unatoč malom trošku
Dario Odak
---


Kupnja na akcijama i spavaća soba od 400 kuna svakako nameće pitanje kvalitete, jer kako danas kupiti i samo stolicu za taj novac, a kamoli tek sve što ide u spavaonicu. Ali Katarina Odak je za sada zadovoljna.

- Kako se namještaj ne koristi svakodnevno, nije ga još nagrizao zub vremena, ali smo istodobno svjesni da samo stalnim ulaganjem i obnavljanjem možemo uvijek ponuditi udoban i oku ugodan smještaj.

Postoji niz sitnica za koje naknadno vidim da smo mogli bolje i ljepše izvesti, od nagiba ulaznog zida u jedan apartman do kvalitetnijih kupaonskih ormarića. I tako u svakom apartmanu ponešto, iako smo svake godine uredili po jedan.

Jednostavno, uz sav trud i volju, neke sitnice smo previdjeli... - kaže na kraju kreativna vlasnica. Ali, mi bismo dodali da se sitnice uvijek daju ispraviti.

---

Kako do nijansi boje


Svaku pojedinu nijansu boje za zidove muž i ja sami miješali smo na licu mjesta. Osim što je jeftinije, te nijanse su zahtjevne za izbor u trgovini.

Svako osvjetljenje mijenja nijansu i u trgovini čovjek bira na malom uzorku, a zid je velik. Neke smo i dorađivali, nijansu između prve i druge ruke piture.

I mnogo je zahvalnije imati unificirane apartmane, i za održavanje i za iznajmljivanje, ali namjerno smo željeli ponuditi drugačije.

Kako se ne možemo boriti na tržištu otvorenim pogledom na more niti plažom u dvoru, možemo jedinstvenim uređenjem i osobnim odnosom sa svakim gostom, koji se danas, po nama, više ne očituje samo u suhim smokvama.

---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Dario Odak Dario Odak Dario Odak Dario Odak Dario Odak Dario Odak Dario Odak Katarina Odak
Dario Odak
Oku ugodno i praktično, unatoč malom trošku
Dario Odak
I kuhinja ima sve što je potrebno
Dario Odak
Jednostavno, s malim ulaganjem
Dario Odak
Slaganjem boja stvara se ugodan dojam
Dario Odak
Gušti na otvorenom
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/prostorija/zvuci-kao-san-snova-mislite-da-je-nemoguce-kompletno-urediti-sobu-za-samo-400-kuna-izgleda-da-je-moguce-a-sve-savjete-kako-dala-nam-je-podgoranka-katarina-odak-1115288 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=6ce0f069490c07eb0996d5b7a92f10abfa04a030 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Zvu%C4%8Di+kao+%E2%80%98san+snova%E2%80%98%3A+mislite+da+je+nemogu%C4%87e+kompletno+urediti+sobu+za+samo+400+kuna%3F+Izgleda+da+je+mogu%C4%87e%2C+a+sve+savjete+kako+dala+nam+je+Podgoranka+Katarina+Odak&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fprostorija%2Fzvuci-kao-san-snova-mislite-da-je-nemoguce-kompletno-urediti-sobu-za-samo-400-kuna-izgleda-da-je-moguce-a-sve-savjete-kako-dala-nam-je-podgoranka-katarina-odak-1115288 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fprostorija%2Fzvuci-kao-san-snova-mislite-da-je-nemoguce-kompletno-urediti-sobu-za-samo-400-kuna-izgleda-da-je-moguce-a-sve-savjete-kako-dala-nam-je-podgoranka-katarina-odak-1115288 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ‘IMALA SAM VIZIJU‘ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [31] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [32] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Prostorija‘IMALA SAM VIZIJU‘

Zvuči kao ‘san snova‘: mislite da je nemoguće kompletno urediti sobu za samo 400 kuna? Izgleda da je moguće, a sve savjete kako dala nam je Podgoranka Katarina Odak

26. srpnja 2021. - 09:22

Katarina Odak iz Podgore, profesorica talijanskog i filozofije, kaže nam kako, eto, po struci nije ni blizu dizajnu, ali je kod uređivanja naslijeđenih apartmana iskazala svoje talente za pametno, štedljivo, kreativno ulaganje.

Apartmani su u Podgori u obiteljskoj kući, zapravo djedovini, u koju se Katarina s obitelji preselila iz Zagreba kad su dobili trećeg sina, želeći djeci osigurati odrastanje u najljepšem mjestu na svijetu.

Katarinina baka Vega, po kojoj su nazvani apartmani, godinama je bila iznajmljivačica, tako da se odluka o nastavku tog posla nametnula sama od sebe. Kad su se preselili, počeli su preuređivati apartman po apartman, ovisno o novcu na raspolaganju.

Zašto smo poslušali savjete o promišljenom uređivanju, i sami ćete se uvjeriti kad vidite s koliko...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 07:20