StoryEditorOCM
Prostorijadobro je znati

Ova tri uređaja nikada ne biste trebali isključivati iz struje! A jeste li ikad čuli za ‘fantomsko punjenje‘?

Piše Mozaik SD
23. travnja 2024. - 08:21

Njihove crvene LED-ice jasno pokazuju da struja i dalje teče nakon što su isključeni. To se zove ‘fantomsko punjenje‘, piše Fenix ​​magazin, a prenosi Dom&Dizajn. Međutim, ne mogu svi električni uređaji izdržati potpuno gašenje. To može biti zbog raznih stvari. Ponekad je to zbog načina na koji rade, ponekad je to zbog načina na koji su programirani.

Važan je i redoslijed gašenja. Kako biste izbjegli oštećenje, uvijek prvo koristite prekidač, a zatim utikač.

Nikada ne biste trebali isključiti ova tri električna uređaja:

1. Pisač

Kada je u pitanju električna energija, kod ink-jet printera nije potrebno isključiti napajanje električnog uređaja. Međutim, postoji pravi problem koji se javlja kada se pisač ne isključi s pomoću gumba za uključivanje, nego se isključi iz napajanja. Kada je uključen, spreman je za ispis i ne miruje. Ako se utikač izvuče, zaustavlja se proces bez gašenja, kao što bi bilo s uobičajenim gašenjem. Ovo je slično resetiranju. To znači da se inkjet pisač potpuno ponovno pokreće i pretpostavlja da se ispisna glava nije koristila dulje vrijeme. Dakle, čisti i koristi puno tinte.

2. WiFi usmjerivač

Pristup Internetu u svakom trenutku prednost je uvijek uključenih FRITZ!Boxova, Speedport uređaja itd. Možda bi se isplatilo noću isključiti VLAN usmjerivač, ali samo ako na njega nisu povezani drugi važni uređaji. Ako koristite fiksnu liniju, telefonsku sekretaricu i/ili pametne kućne uređaje, ne biste trebali isključiti ruter. Tada su nedostupni ili čak uzrokuju probleme kada se uređaj ponovno uključi.

3. OLED televizori

Moderni televizori poput OLED televizora stvaraju buku kada je utikač isključen. To je zbog činjenice da se pikseli automatski ažuriraju u pozadini. Redovito isključivanje iz utičnice bi nepravilno prekinulo ovaj proces i moglo dovesti do oštećenja ili pogoršanja kvalitete slike. potpuno isključite napajanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:30