StoryEditorOCM
ProstorijaTAKO LAKO

Osim što ovaj sastojak iz kuhinje ima veliku primjenu u čišćenju doma, on pomaže i da vaš životni prostor bude mirisan

Piše Dom & Dizajn
11. rujna 2024. - 07:35

Kažu da miris ima snažan utjecaj na naše emocije i sjećanja. Stručnjaci kažu da i utječe na raspoloženje, pa zato ne čudi da svi žele da im dom miriše uvijek dobro. No, kako održavati dom mirisnim skoro uvijek?

Jedna žena je na internetu otkrila kako je otkrila što u tome pomaže i ostala šokirana, piše Dom & Dizajn. Naime, ne radi se ni o kakvim osvježivačima, već o običnom alkoholnom octu kojeg sigurno imate kod kuće. Dakle, osim što alkoholni ocat ima veliku primjenu u čišćenju doma, on pomaže i da vaš životni prostor bude mirisan. Može li bolje?

image
Shutterstock

No, jedna pratiteljica odgovorila je toj ženi da ona izbjegava čistiti dom octom jer ima jaki miris, pa je izrazila čuđenje kako nešto takvo može utjecati na lijepi miris doma. Žena joj je dogovorila da se ne brine i da kad čisti dom octom, uključi i aromatično bilje i voće. Kore i začinsko bilje citrusa, poput ružmarina, ali i borovih iglica, kada se stave u ocat stvaraju mirisno sredstvo za čišćenje koje osvježava prostor i prikriva kiselkasti miris octa, pa ovu fantastičnu namirnicu možete i dalje koristiti bez ikakvih problema.

image
Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2024 07:35