StoryEditorOCM
ProstorijaVODITE RAČUNA

Izbjegavajte često korištenje ovog ‘botuna‘ na perilici rublja: uništit ćete je! Ako ga palite, držite se ovih pravila

Piše Mozaik SD
21. lipnja 2023. - 12:45

Program brzog pranja na perilici rublja sigurno vam se često čini kao odlična opcija. Jer svi smo često u žurbi ili trebamo hitno neki komad odjeće.

No, jedan serviser za perilice na Tik-Toku je detaljno objasnio zašto ne bismo trebali posezati za tim programom bilo kad i bilo kako.

Tvrdi da bi, pri dugoročnom korištenju "kratkog programa" i ako peremo krupnije stvari koje upijaju puno vode, mogla nastajati prilično velika šteta.

Kaže da program za brzo pranje rublja utječe na daljnji rad i funkcionalnost perilice.

image

Water splashes in washing machine drum, closeup

/Shutterstock

Majstor savjetuje da se program za brzo pranje koristi samo u slučajevima "kada baš moramo" i da se pritom pere laganija odjeća.

Naime, kada je u pitanju "teška" roba, ona je veliko opterećenje za perilicu. Kada perilica radi veoma brzo, a ubačeni teški ručnici se skupe, to dovodi do velikog opterećenja bubnja. Onda perilica kreće "lupati".

A narednih mjeseci, kad se sezona kupanja i sunčanja zakuhta, upravo to često znamo raditi s ručnicima za plažu - kratko ih osvježiti.

image

Man putting color clothes into washing machine. inside view

/Shutterstock

"Program za brzo pranje koristite samo za lagane tkanine koje ne upijaju puno vode" - ponavlja serviser, a prenosi Dom&Dizajn.

"Za više ručnika, za odjeću koja upija više vode, birajte program pranja za pamučne stvari, a koji obično traje oko dva i pol sata. Zatim, pritisnite postavku brzine kako biste skratili vrijeme na oko sat i pol. To će perilici rublja dati dovoljno vremena da sve pravilno opere, a da ne trpi dodatno opterećenje" – dao je još jedan savjet i trik ovaj majstor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2024 17:10