StoryEditorOCM
PanoramaPremlaćen konj

Veterinarska komora osudila nasilje nad životinjama, ali i izjavu svog kolege: Sumnjamo u stručnost i etiku

Piše Mozaik SD
14. rujna 2023. - 21:12

Iz Hrvatske veterinarske komore službenim su se priopćenjem osvrnuli na slučaj premlaćivanja konja na području Karlovca, javlja Jutarnji. Komentirali su izjavu Berislava Špigleskog, veterinara iz stanice Karlovac, koji je pregledao zlostavljanu životinju.

- Smatramo da je javna interpretacija Berislava Špigelskog o zdravstvenom stanju premlaćenog konja na području Karlovca, krajnje neprimjerena i neprihvatljiva. Navedena interpretacija, kao i prikazani stav veterinara, budi sumnju u njegovo stručno, kvalitetno i etično ponašanje u opisanom slučaju pružanja veterinarske usluge te će stoga Hrvatska veterinarska komora u skladu sa svojim ovlastima utvrditi sve činjenice i okolnosti vezano za pružanje veterinarske usluge i ocjenu zdravstvenog stanja predmetnog konja te će u slučaju utvrđivanja povreda etičkih načela u obavljanju veterinarske djelatnosti te lakših i/ili težih povreda u obavljanju veterinarske djelatnosti, izreći propisane stegovne mjere - strogo je poručeno iz HVK-a.

- Hrvatska veterinarska komora najoštrije osuđuje slučaj teškog fizičkog zlostavljanja predmetnog konja, kao i sve druge slučajeve zlostavljanja životinja i narušavanja njihovih prava i dobrobiti te traži najstrožije kažnjavanje počinitelja - stoji u izjavi koju potpisuje predsjednik komore Ivan Zemljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 18:24