StoryEditorOCM
PanoramaBISTE LI PLATILI?

U ovu mesnicu ne možete ni pristupiti ako na ulazu ne platite pet eura!; ‘Izludili bi da to nismo napravili!‘

Piše MOZAIK SD
28. kolovoza 2023. - 11:35

Vlasnici stare i popularne mesnice u Barceloni, koja postoji od 1898. godine, odlučili su stati na put turistima koji ulaze u njihov lokal samo kako bi se slikali i razgledali.

"Shop tour - pet eura po osobi, hvala" nalazi se na ulazu u trgovinu "Queviures Murri". Kako su rekli medijima, na ovaj način su se htjeli ‘otarasiti dosadnih ljudi koji samo prave frku u njihovoj trgovini, ali učinak je bio sasvim drugačiji. Naravno, dodaje se da zapravo nikada nikome nisu naplatili ulaz., piše SD.

Prema riječima menadžera Tonyja Mariona, nikada zapravo nije postojala namjera naplaćivati ​​ulaz znatiželjnicima, već spriječiti turiste da ometaju rad trgovine.

Kako je rekao, šala se u praksi pokazala učinkovitom pa je znak ostao, a prodaja porasla.

Sada, kada posjetitelji dođu fotografirati trgovinu, često na kraju kupe nekoliko proizvoda.

Osim što su ostavljali novac, turisti su se počeli normalnije i kulturnije ponašati prilikom obilaska trgovina. Glavni razlog tolikog posjeta turista krije se u reklamama iz dvadesetih godina prošlog stoljeća.

Masovni turizam postaje sve veći problem u Barceloni, a ovo nije prvi put da je grad, bilo na razini grada ili na individualnoj osnovi, poduzeo mjere protiv onoga što smatraju nepoželjnim ponašanjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 03:07