StoryEditorOCM
PanoramaNAJLAKŠE JE KAD PIŠE

Tragom priče o ‘manči‘ od 16 tisuća dolara, istražili smo kako stvari stoje u svijetu: spremate li se putovati, evo kako valja kalkulirati s plaćanjem računa

12. srpnja 2021. - 14:33

Koliko puta ste se našli u nelagodnoj situaciji jer putujući negdje po svijetu niste znali kako i koliko nagraditi dobru uslugu u restoranu, hotelu, uslužnom servisu, a da ne bude ni premalo ni previše?!

Sigurno često, jer dati previše može biti znak bahatosti, a premalo može uvrijediti ponos djelatnika kojemu se ostavlja.

Zato bi tradicionalne napojnice (tipps, manča, trinkgeld, bakšiš, kako ih sve zovu u različitim zemljama) trebale biti izraz poštovanja prema usluzi i osoblju koje ju je pružilo, a nipošto njihovo ponižavanje ili, još gore, demonstriranje vlastite financijske snage.

Istina, dogodi se ponekad, ali samo ponekad, kao nedavno u SAD-u, da zadovoljni gost s računom od 37 dolara ostavi u običnom fast foodu napojnicu osoblju od čak 16 tisuća dolara, ali to...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 04:49