StoryEditorOCM
Panoramacijena prava sitnica

Suprug tražio odštetu od bolnice u iznosu od 605 milijuna eura jer je istraumatiziran gledanjem poroda svog djeteta

Piše MOZAIK SD
17. rujna 2023. - 17:05

Nevjerojatna tužba u Australiji. Suprug je gledao porođaj svog djeteta pa pet godina poslije tražio milijardu dolara odštete zbog traume koju je doživio.

Naime, 20. siječnja 2018. godine supruga Anila Koppula rodila je zdravo dijete carskim rezom u bolnici Royal Women’s Hospital u Melbourneu. Anil je gledao porođaj.

Pet godina kasnije, otac je podigao tužbu jer je bio istraumatiziran gledajući proces poroda, piše The Independent, a prenosi fenix-magazin.de.

Prema pisanju The Independenta, Koppula tvrdi da je klinika prekršila svoju dužnost skrbi time što ga je “potaknula” da prisustvuje traumatizirajućem događaju, rođenju njegova djeteta. Između ostalog, morao je pogledati “unutarnje organe i krv svoje žene”, što ga je psihički trajno oštetilo. Osim toga, brak mu je propao zbog njegove traume.

Budući da je nakon toga obolio od psihoze, Koppula od klinike traži milijardu australskih dolara odštete (oko 605 milijuna eura).

Sudac tužbu nazvao “zlouporabom postupka”

U ponedjeljak, 11. rujna 2023., nadležni sudac odbacio je Koppulinu tužbu, izvještava “The Independent”.

– To predstavlja zlouporabu postupka, rekao je sudac.

Medicinska komisija prethodno je pregledala Koppulu i utvrdila da njegov stupanj psihološkog oštećenja ne zadovoljava tražene standarde za sudski postupak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 05:47