StoryEditorOCM
PanoramaAlexandre Grimaldi

Sin monegaškog princa Alberta u rijetkom intervjuu kaže: ‘Ne sviđa mi se kada me zovu nezakoniti sin‘

Piše MOZAIK SD
17. kolovoza 2023. - 19:12
Alexandre Grimaldi, sin monegaškog princa Alberta II.@roma/Mega/The Mega Agency/Profimedia/@roma/mega/the Mega Agency/profimedia

U usporedbi sa svojim ocem, princom Albertom II. od Monaka, Alexandre Grimaldi živi prilično skrovitim životom. Krajem mjeseca (24. kolovoza) slavi 20. rođendan pa je tom prigodom dao rijetki intervju francuskom časopisu Point de Vue, otkrivši nekoliko detalja o svom djetinjstvu kao "nezakonitog sina", kako ga mediji još uvijek vole zvati. Alexandre kaže da mu se to ne sviđa:. 

"Kad sam se rodio, nitko od mojih roditelja nije bio u braku i nisu počinili preljub." "Uvreda" je tako ga nazvati, pojašnjava mladić.

Oba roditelja sudjelovala su u njegovom odrastanju: "Moj otac je jednako u mom srcu kao i moja majka. Oni su brižni roditelji, ja sam sretan", kaže sada Alexandre.

Alexandre je rođen iz dugogodišnje veze princa Alberta s bivšom stjuardesom Nicole Coste iz Toga.

Činjenica da se osjeća povezanim s ocem vidljiva je i kada govori o svom prezimenu. "Moj otac se zove Grimaldi, logično je da se tako i ja zovem". On sam se "nikada nije nazivao Coste ili Coste-Grimaldi". Ipak, mnogi mediji su nazivali Alexandre Coste.

Albert ga je također priznao nedugo nakon rođenja - "bez prisiljavanja suca ili tiska", objašnjava Alexandre.

Alexandre je govorio i o sebi i svojoj budućnosti:  "Mislim da sam definitivno razumna osoba. Danas je najvažnija obveza u mom životu završiti sveučilišni studij i uspjeti u životu".

Princ Albert je  preuzeo dužnost nakon smrti oca Rainiera III 2005. godine. Priznao je dvoje "nelegitimne" djece: osim Alexandra i kćerku Jazmine (31), koju je dobio u vezi s američkom bivšom konobaricom Tamarom Rotolo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 06:47