StoryEditorOCM
PanoramaSRETNO, GLAZBENIČE!

Saša Lukić sinu Lukyju čestitao rođendan. Slavi ga ‘u egzilu‘ na voljenom škoju gdje uživa u familji, maslinama i brodu

Piše Lenka Gospodnetić
3. ožujka 2024. - 15:33

"Ovaj mali danas slavi svoj 54. rođendan i živi u Korčuli. Zovu ga Luky, a glazba u njemu oduvijek živi. Brine se o dici Antunu i Tomi, familji, maslinama, brodu, lovi ribu i kaže: ‘Ovdi se živi, a ne u Londonu, Parizu, Rimu ...‘ Sritan ti rođendan dragi sine i puno zdravlja, sriće i veselja".

Napisao je to u čestitci na društvenoj mreži Saša Lukić, nekadašnji direktor Splitskog festivala, glazbenik, kulturni djelatnik i producent svom sinu, Draganu Lukiću Šegedinu. Također scenski nadarenom, Lukyju, koji se – povukao sa scene.

Luky se, naime, od publike "skrio" na voljeni otok, gdje živi mirnim obiteljskim životom. Na Korčulu, na kojoj je i proveo većinu ranog djetinjstva dok nije pošao u osnovnu školu u Splitu.

Lukić Šegedin snažan glazbeni životopis: bio je bio član grupe "Tužne uši" do konca osamdesetih, pa grupe "Đavoli" do 1992. te pridruženi član grupe "The Beat Fleet" (TBF) od 1995. godine. Imao je prometnu nesreću 1988. godine u kojoj je teško stradao i bio klinički mrtav. Srećom, uspješno se oporavio i danas slavi 54. rođendan!

image

Panulavanje kraj Korčule

Nikola Vilić/ Cropix

Kao glazbeni producent producirao je i svirao na albumima Daleke obale, Dina Dvornika, Laufera, Urbana, Olivera Dragojevića i TBF-a. Napisao je pjesme: "Morski vuk" u izvedbi Olivera Dragojevića i Tonyja Cetinskog, "Moja tajna ljubavi" u izvedbi Olivera Dragojevića, te još mnoge druge.

Debitantski se samostalno pojavio s albumom Ararita 2003. godine, koji je iste godine osvojio Porina za najbolji pop-rock i rock album. Dobio je Porina i 2005. za produkciju godine, za album Maxon Universal grupe TBF-a.

Nastupio je na Splitskom festivalu s pjesmom "Biži ća!" 2005. godine. Drugi album V.I.T.R.I.O.L. objavio je, pak, 2006. godine. Treći album "Hvala", objavio je kao zaključak trilogije.

Osnovao je i zakladu "Ararita" za pomoć nezbrinutoj djeci, a danas se s veseljem brine i za vlastitu.

Sretan rođendan, Luky!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 01:40