StoryEditorOCM
PanoramaSVI SU GLEDALI

Princ Louis pravi je miljenik britanske obitelji, ali i Švedska ima svog: Oscar oduševio na djedovoj proslavi

Piše MOZAIK SD
18. rujna 2023. - 12:41

Mnogi visoki gosti ovih su dana u Švedskoj bili kako bi proslavili 50. godišnjicu kralja Carla XVI Gustafa (77) na prijestolju. Ali show je ukrao mali princ. Švedski princ Oscar (7) oduševio je publiku na proslavi svog djeda u Stockholmu. Oscar već zna kako se staviti u središte pozornosti.

image

Kraljica u društvu zeta i unuka 

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Na pojavljivanju na balkonu švedske kraljevske obitelji, sin krunske princeze Victorije (46) i princa Daniela (50) mahao je okupljenima ili pokrivao lice rukama. Prema medijskim izvješćima, sedmogodišnjak je također viđen kako plješće i navija na obljetničkom koncertu.

image

Krunska princeza Victoria, princeza Estelle i prinčevi Oscar i Daniel

Jonas Ekstromer/Tt News Agency Via Afp

Kralj Carl XVI Gustaf popeo se na prijestolje 1973. godine nakon smrti svog djeda Gustava VI Adolfa (1882.-1973.). Otac Carla XVI Gustafa, Gustav Adolf nasljedni princ Švedske (1906.-1947.), poginuo je u zrakoplovnoj nesreći u Danskoj 1947. godine, kada je sadašnji kralj imao devet mjeseci.

Šveđani su proslavili jubilej prijestolja misom zahvalnosti, obljetničkom večerom u palači, javnim nastupima kraljevske obitelji, poput vožnje kočijom ili koncertom na otvorenom u podnožju palače. Izdane su i posebne marke s portretom kralja u Švedskoj.

image

Princ Oscar i mama Victoria 

Jonas Ekstromer/Tt News Agency Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 02:58