StoryEditorOCM
Panoramavjerovali ili ne

Ovo je najjeftinija država na svijetu, najam stana je 60-ak eura, a ručak i večera u restoranu koštaju 30 centi

Piše mozaik sd
27. srpnja 2023. - 17:09

Motiv za putovanje u neku državu uglavnom su njene prirodne ljepote i ostale zanimljivosti. Međutim, u ekonomski teškim vremenima motiv za odlazak može biti i financijski, konkretno niže cijene.

Prema podacima stranice The World of Statistics, Pakistan je proglašen najjeftinijom državom za život. Da bi provjerio je li tome uistinu tako, Josh Larkin s kanala The Burnt Chip na YouTubeu otputovao je u njegov najveći grad, glavnu morsku luku i financijski centar – Karači.

image

Iznos s kojim bi se moglo preživjeti mjesec dana u Karačiju

/Shutterstock

U Karačiju je jednu britansku funtu, odnosno oko 1,2 eura zamijenio za 400 pakistanskih rupija i pokušao istražiti što sve s time može kupiti.

Za samo 30 rupija na ulici je kupio tradicionalno pakistansko piće doodth, koje se radi od mlijeka, šećera, leda i gaziranog napitka. Za ručak je pojeo biryani – začinjeno jelo napravljeno od riže, krumpira i piletine – i popio Pepsi zasamo tridesetak centi, a za večeru je za otprilike sličan iznos pojeo ražnjiće od morskih plodova.

Autobusna karta koštala ga je samo tri centa, a u šetnji Karačijem otkrio je da najam stana stoji 60-ak eura, što je barem pet do deset puta jeftinije nego u većini europskih gradova, prenosi Punkufer.hr.

Podaci koje je iznio Larkin mogle bi privući putnike željne takvih cijena koje se danas čine jednom od najvećih atrakcija. naravno, uz razmatranje sigurnosnih i ostalih standarda.

image

Naoružana paravojska utječe na doživljaj sigurnosti

Asif Hassan/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:34