StoryEditorOCM
PanoramaUSKORO PREMIJERA

Objavljeni su prvi kadrovi akcijskog trilera koji je Kate Beckinsale snimala kod nas i izreklamirala Hrvatsku

Piše Marko Njegić
25. rujna 2024. - 08:30

Pratili smo fotoizvještaje sa snimanja u hrvatskoj metropoli koncem 2022., a sada nepune dvije godine kasnije možemo vidjeti kako to približno izgleda "na filmu". "Canary Black" s hollywoodskom zvijezdom Kate Beckinsale dobio je prvi foršpan pred skorašnju premijeru. 

Zagreb kao kulisa špijunskog akcijskog trilera izgleda dojmljivo, od dnevnih prizora na Gornjem gradu do noćnih akcijskih scena potjere po Ilici i spektakularnog sudara automobila i tramvaja. 

Čini se kao dodatna reklama za Hrvatsku koju je Beckinsale ionako već dobro izreklamirala dok je boravila u Zagrebu i guštala u pauzama od snimanja, redovno objavljujući snimke i fotke na Instagramu, među ostalim i kako navija za "vatrene" i dočekuje ih nakon povratka iz Katra.

Tako kad glumičin lik u foršpanu kaže "pogledi su bili nevjerojatni, ljudi su bili prijateljski raspoloženi", djeluje kao to ona između redaka govori o boravku u Hrvatskoj.

image
Ronald Gorsic/Cropix

Kate u filmu glumi "vrhunsku operativku CIA-e" Avery Graves, a zaplet počinje kad je "teroristi ucjenjuju da izda vlastitu zemlju kako bi spasila otetog muža pa se okreće kontaktima iz podzemlja kako bi preživjela i mora se osloniti na svoju obuku i borbene vještine u smrtonosnoj utrci za isporuku otkupnine koja bi mogla izazvati globalnu krizu".

Iza kamere je Pierre Morel, specijalist za akcijske trilere ("96 sati", "Iz Pariza s ljubavlju", "Gunman", "Peppermint", "Operativac"), a i Beckinsale se u akciji osjeća kao kod kuće (serijal "Underworld"). Uz nju glume i poznata lica kao što su Rupert Friend, Ray Stevenson i Saffron Burrows te neki domaći glumci poput mlade Romine Tonković, viđene u foršpanu. 

Film izlazi 24. listopada na Amazonovu streaming servisu gdje je već izašao jedan Katein akcijski triler ("Jolt"), što znači da će teško biti nešto od eventualne hrvatske (kino)premijere.

image
Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2024 10:44