StoryEditorOCM
PanoramaPROBLEMČIĆ

Norveško vjenčanje godine, i to ono kraljevsko, neće biti samo na norveškom jeziku, saznao se razlog tome

Piše MOZAIK SD
14. kolovoza 2024. - 19:14

Margit Lovise Holte je pastorica koja će 31. kolovoza 2024. vjenčati norvešku princezu Märthu Louise (52) i šamana Dureka Verretta (49).  U intervjuu za lokalne novine "Vikebladet Vestposten" Holte daje prve uvide u organizaciju norveškog vjenčanja godine i otkriva što će morati promijeniti u odnosu na uobičajena vjenčanja iz obzira prema šamanu.

image

Šaman i norveška princeza

Carina Johansen/Afp

Već početkom lipnja kći kralja Haralda (87) i kraljice Sonje (87) najavija je: Njihovo vjenčanje bit će "netradicionalno". "Vjerojatno će biti nekih iznenađenja. Pogotovo zato što smo odlučili to učiniti onako kako želimo", pojasnila je tada Märtha u svom podcastu.

Märtha je Norvežanka, norveška kraljevska obitelj će biti prisutna, višednevna proslava održat će se u Norveškoj – ali nastaje problem sa samom ceremonijom. Kako izvještava dansko izdanje "Se og Hør", šaman ne govori norveški, Märtha i on govore isključivo na engleskom. Pastorica Holte će (morati) to uzeti u obzir. Najavila je da želi održati ceremoniju vjenčanja na oba jezika.

image

Princeza Martha Louise i Durek Verrett

Lise Aserud/Afp

Pastorica je medijima otkrila da dugo poznate princezu: "Prvi put smo se sreli u crkvenom vrtiću u Lommedalenu, gdje smo ostavili i pokupili našu djecu", prisjetila se Holte. Prvi susret razvio se u blisko prijateljstvo - posebno između njihovih kćeri. "Naše najstarije kćeri i njezine dvije najstarije kćeri postale su najbolje prijateljice", rekla je Holte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 17:09