StoryEditorOCM
Panoramaovisnost o alkoholu

Nedjeljko je izbacio kćer i zeta iz kuće jer mu nisu pomagali u svakodnevnim poslovima: ‘Gubite se‘!; Uhićen je

Piše MOZAIK SD
24. rujna 2023. - 11:36

Nedjeljko je izbacio iz kuće kćer i zeta nezadovoljan jer mu nisu pomagali u svakodnevnim poslovima.

Oni su odmah pozvali policiju, pa je Nedjeljko uhićen. Sve se dogodilo početkom srpnja oko 20 sati u obiteljskoj kući u okolici Zagreba, piše danica.hr.

“Nedjeljko je počinio nasilje u obitelji na način da je svojoj kćeri vikao: “Gubi se ispred, je*em ti mater, idite van iz kuće živjeti na polju“. Potom ju je istjerao iz kuće.

Nakon toga je svojem zetu vikao: “Idite živjeti van na polje, ovdje nećete”. Potom ga je istjerao iz dvorišta i zabranio mu povrat u kuću”, navodi se u presudi donesenoj ovih dana.

Time je kod kćeri i zeta “prouzročio uznemirenost i povredu dostojanstva, čime je okrivljenik počinio prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji”.

Sudac ga je osudio na 30 dana uvjetnog zatvora, a od kazne mu se oduzima dva dana provedena u policijskom pritvoru. Izrečena mu je i zabrana približavanja kćeri i zetu na udaljenost manju od deset metara te zabrana uznemiravanja ili uhođenja, sve u trajanju od jednog mjeseca.

Sudac je na kraju Nedjeljku izrekao i mjeru obaveznog liječenja od ovisnosti o alkoholu u trajanju od šest mjeseci. Presuda je odmah postala pravomoćna jer su se stranke – policija i Nedjeljko – odrekle prava na žalbu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 21:00