StoryEditorOCM
Panorama‘život mi je laž‘

Napravila sam DNA test i zanijemila od šoka: Nakon 28 godina saznala sam poražavajuću istinu

Piše MOZAIK SD
13. studenog 2023. - 20:18

Žena slomljenog srca okrenula je leđa cijeloj svojoj obitelji nakon što je otkrila da je posvojena putem internetskog DNK testa. Ova 28-godišnjakinja tvrdi da je "cijeli život bio laž" - a njeni najbliži skrivali su istinu od nje za vlastitu korist, piše kurir.rs.

Odlazeći na Reddit, žena je objasnila kako je nakon posjeta bolnici naručila komplet za DNK testiranje na mreži za genetski poremećaj. Rekla je: "Plačem posljednjih nekoliko dana. Cijeli mi je život bio laž. Nisam pokušala saznati. Nikada se nisam osjećala drugačije.

Prije dvije godine liječnik mi je rekao da imam genetski poremećaj. Pitao je moje roditelje imaju li isti poremećaj, rekli su ne. Oboje nisu nositelji.

Mislila sam da je moj liječnik u krivu pa sam pitala ponovno. Rekao je da jedan od mojih roditelja mora biti nositelj. Ponovno sam pitala roditelje. Rekli su mi da nađem drugog liječnika. Tako sam i učinila. Također sam dobila jedan od onih kompleta za DNK testove možete dobiti na internetu. Željela sam saznati više o svojoj genetici."

Ne samo da je otkrila da je jedina u svojoj obitelji s genetskim poremećajem, nego njezina krvna loza nije odgovarala nijednom od članova njezine obitelji. Saznala je da je usvojena. ‘Roditelji su mi rekli da ne žele da saznam jer ne žele da se osjećam neprikladno ili drugačije. Htjeli su me odgojiti kao svoju. Zapravo su me optužili da njuškam.‘

Njezini su je roditelji pokušali ponovno pridobiti govoreći "mi smo još uvijek obitelj i DNK to ne mijenja" - no bilo je prekasno. Više nije htjela imati ništa s njima jer su joj lagali u lice 28 godina. "Moj život je bio laž. Ne znam što da radim sada. Moj dom nije moja prava mama i moj tata nije moj pravi tata. Moja braća i sestre nisu moja prava braća i sestre."

Dok je većina korisnika poticala ženu da odvoji malo vremena za razmišljanje o svojim osjećajima, drugi su podijelili svoja iskustva u nadi da će to pomoći. Jedan korisnik je rekao: "I ja sam ‘kasno otkriveni usvojenik‘, što znači da smo oboje netko tko je saznao da je usvojen tek kasnije u životu (obično u odrasloj dobi)".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 12:19