StoryEditorOCM
Panoramanovi hit

Na Netflixu je danas izašla dugo očekivana poslastica; Serija Ripley prikovat će vas za male ekrane

Piše MOZAIK SD
4. travnja 2024. - 21:24

Pred male ekrane stiže nešto što će vas prikovati za njih - serija "Ripley"! Netflix je nedavno objavio ovu dugo očekivanu seriju temeljenu na knjizi Patricije Highsmith iz 1955. godine, poznatoj publici po istoimenom filmu iz 1999. godine s Gwyneth Paltrow, Judom Lawom i Matom Damonnom u glavnim ulogama.

Smješten u New York City 1960-ih i gradove diljem Italije, Ripley priča priču o Tomu (Andrew Scott), talentiranom i lukavom čovjeku čiji se relativno običan život počinje mijenjati kada upozna oca Dickieja Greenleafa (Johnny Flynn), bogati playboy koji je pobjegao u Europu sa svojom dobrom prijateljicom Marge (Dakota Fanning). Iako se Talentirani gospodin Ripley usredotočuje na to kako se Tom postupno uključuje u Dickiejev život nakon što je poslan na misiju da ga vrati kući, Ripleyjev prvi trailer stavlja sav naglasak na to koliko je detektiva zauzeto traženjem samog Toma.

Serija je snimljena u crno-bijeloj tehnici, što je pridonijelo njezinoj estetskoj privlačnosti. Kadrovi kišnih noći, lokvi s odrazom Ripleyja te precizna arhitektura Italije oduševit će ljubitelje noira. Ipak, iako su ovi kadrovi zadivljujući, kritičari iz Varietyja ističu da su epizode serije ponekad preduge i ispunjene "mrtvim prostorom".

Razlike u mišljenju među kritičarima postoje i kada je riječ o pristupu priči. Dok neki smatraju da serija ne nudi ništa novo i da nedostaje dubina likova, drugi hvale njezinu pametnu produkciju i vjernost književnom izvoru.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 15:40