StoryEditorOCM
Panoramafrancuzi šokirani

Milijunaš pronađen mrtav s omčom oko vrata, njegova supruga prerezala vene, a uz njih je bila i poruka...

Piše Iva Badanjak/JL
5. lipnja 2024. - 15:08

Francusku ovih dana potresa tragedija koja je zavila glavni grad u crno. Biznismen Hubert Zieseniss (83) pronađen je mrtav u svom raskošnom domu u bogatoj pariškoj četvrti. Pokraj njega bila je njegova žena Aude de Thuin (73) koja je pokazivala znakove života.

Prema pisanju Le Figara, Aude je prvo presudila suprugu, prije nego što si je prerezala vene. Potom je pozvala hitne službe te su ju pronašli u stanu pri svijesti, ali jako oslabljenu. Muškarac je pronađen s omčom oko vrata. Pokraj bračnog para pronađena je poruka u kojoj piše: "Ne oživljavajte nas ako dođe do intervencije jer smo se na ovaj čin odlučili pri punoj svijesti".

Ured državnog tužitelja u Parizu otvorio je istragu kako bi se utvrdio uzrok smrti i ozljeda te treba li ih klasificirati kao kaznena djela, prenosi Jutarnji list.

- Gospođa je hospitalizirana i trenutačno nije u stanju odgovarati na pitanja zbog teškog zdravstvenog stanja - rekli su tužitelji.

image

 

 

Mychele Daniau/Afp

Le Parisien piše kako je policija bračni par pronašla u utorak malo prije 14 sati u stanu na Boulevardu Haussmann u 8. arondismanu, jednoj od najluksuznijih ulica u gradu.

Aude de Thuin poznata je poslovna žena u Francuskoj. Poduzetnica od svoje 22. godine, osnivačica je Ženskog foruma za gospodarstvo i društvo, međunarodne organizacije osnovane 2005., čiji je cilj omogućiti veću rodnu ravnopravnost u institucijama i tijelima moći te podržati žensko poduzetništvo. Financial Times je taj forum 2007. godine svrstao među pet najutjecajnijih foruma u svijetu, nazvavši ga "Davos žena".

image

French Aude Zieseniss de Thuin, founder and CEO of the Women‘s Forum for the Economy and Society, arrives to attend a state dinner with Chinese president Hu Jintao at the Elysee palace in Paris on November 4, 2010. France and China signed major industrial deals worth 20 billion dollars today at the start of a lavish state visit by Chinese President Hu Jintao, cementing previously strained ties. AFP PHOTO/LIONEL BONAVENTURE (Photo by LIONEL BONAVENTURE/AFP)

Lionel Bonaventure/Afp

Osnovala je i organizaciju Žene u Africi 2015. godine, koja se promovira kao "prva međunarodna platforma na svijetu za gospodarski razvoj i podršku afričkim poduzetnicima". Također je osnivačica inicijative Sistemic, koja ima za cilj povećanje prisutnosti žena u znanstvenim i tehnološkim područjima. Hubert Zieseniss bio je poslovni čovjek, najpoznatiji kao predsjednik i izvršni direktor tvrtke Cosmétiques, izdavačke kuće specijaliziranih časopisa kao što su Cosmétique, Coiffure de Paris, Société d‘Expansion Technique et Economique i Plastiques & Caoutchoucs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 21:51