StoryEditorOCM
PanoramaSUPER TRIKOVI

Mikrovalnu ne koristite samo za zagrijavanje i odmrzavanje. Evo za što je sve možete upotrijebiti, olakšat će vam život!

Piše MOZAIK SD
22. listopada 2023. - 13:03

Svi mi koji imamo iskustvo roditeljstva sjećamo se koliko nam je mikrovalna pećnica bila važan saveznik u, na primjer, zagrijavanju mlijeka u bočici za bebu. Inače je najčešće koristimo za odmrzavanje namirnica (kad nam se žuri) ili pak zagrijavanje jela prije konzumacije.

No, portal 24 sata donosi još nekoliko prijedloga koji će vam pomoći da se još više zbližite s mikrovalnom. Itekako je korisna!

Naime, ukoliko stavimo, primjerice, cijeli češnjak u mikrovalnu pećnicu i nakratko ga zagrijemo, puno lakše ćemo ga oguliti - znamo da to znade biti inače gnjavaža.

image
/Shutterstock

Kruh smo u mikrovalnoj pećnici već odmrzavali, ali ukoliko ga želimo samo omekšati, stari i stvrdnut kruh možemo "refreshati" tako da ga zamotamo u vlažnu, čistu kuhinjsku krpu i "bacimo đir" s njim dvadesetak sekundi u mikrovalnoj. Čak će i zamirisati!

Rezanje kapule također može proći bez suza ukoliko smo "u dobre" s mikrovalnom. 24 sata predlaže da odrežemo krajeve ploda i stavimo kapulu u mikrovalnu na 30 sekundi, što će "nokautirati" suzni potencijal povrća.

Prije cijeđenja soka iz citrusnog voća također nije zgorega voćku staviti desetak sekundi u - znate već gdje. Soka bi trebalo biti više jer će se plod opustiti...

U mikrovalnoj se, nadalje, mogu tostirati orašasti plodovi (baš kao u klasičnoj pećnici, treba samo dodati koju kap sojina ulja u zdjelu), ubrzati proces "kvasanja" tijesta ukoliko koristimo nisku temperaturu (vrlo nisku i ne predugo), može se "opustiti" i stvrdnuti šećer (čak i karamelizirati), i još štošta što može istražiti svaka domaćica ili domaćin - ukoliko im se žuri, ili se pokvarila klasična pećnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 13:20