StoryEditorOCM
PanoramaDUBOKE VEZE

‘Među hramovima postoje i oni posvećeni glumcima, psima, motociklu, i oni u kojima se moli za dobivanje vize!‘: Splićanin Jasen Boko poznaje Indiju u dušu, otkriva stvari koje ćete rijetko čuti. I o Hrvatima

28. rujna 2021. - 18:45
Život uz svetu rijeku: U tom Gangesu neprijeporno ima nečeg mističnog i zbunjujućeg. Bakterija kolere u Gangesu može preživjeti najviše tri sata, voda Gangesa razgrađuje organski otpad 15 do 25 puta brže nego bilo koja druga rijeka na svijetu, na gornjem toku ne može preživjeti ličinka komarca, kaže Boko

Svoju posljednju knjigu, putopis "Život i smrt uz svetu rijeku/Gangesom od Himalaje do Bengalskog zaljeva", Jasen Boko je napokon ovih dana predstavio i u rodnom gradu, iako se tijekom cijele ove epidemijske godine o njoj moglo dosta čuti.

Koronavirus je mnogima promijenio raspored pa su tako Splićani tek sada mogli direktno od autora čuti zašto je tako posebno vezan za Indiju i zašto joj se stalno vraća.

Na Potkontinentu je bio dvadesetak puta, a ova knjiga nastala je na osnovu četiriju putovanja tijekom 2019. godine i predstavlja svojevrsnu biografiju rijeke Ganges u kojoj autor otkriva bogatu povijest i civilizaciju Indije, raskošnu mitologiju i zanimljive običaje stanovnika.

Koliko bi sada zbog pandemije bilo kompliciranije putovati, kako sad stići do Indije? - pitam...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 08:54