StoryEditorOCM
Panoramairska u žalosti

Dvostruka tragedija na ekskurziji u Grčkoj, jedan maturant poginuo u subotu navečer, drugi umro u nedjelju

Piše mozaik sd
4. srpnja 2023. - 12:24

Maturalna putovanja, za mnoge maturante željno čekan događaj, znaju biti opasna, pa i završiti s tragičnim posljedicama.

Tako je nažalost završila ekskurzija irskih učenika na grčki otok Ios. Tijekom subotnjeg večernjeg izlaska, učenik Andrew Donnell odvojio se od prijatelja s kojima se vraćao u smještaj pa je prijavljen je kao nestao. Njegovo tijelo pronađeno je sutradan oko 9.20 sati na kamenju u polju. Tragovi su upućivali da se pokliznuo i udario glavom.

Kada je u nedjelju poslije podne učenik Max Wall, koji ima srčanih problema, čuo za smrt prijatelja, samo se srušio. Unatoč naporima liječnika, u bolnici je proglašen mrtvim. Lokalna policija potvrdila je da su u tijeku istrage o smrti dvaju 18-godišnjaka iako trenutno isključuju bilo što sumnjivo u njihovoj smrti, piše Daily Mirror.

image

Smrt dvaju irskih maturanta dogodila se na grčkom otoku Iosu

Afp

Ravnatelj škole rekao je da su ostali učenici traumatizirani i da su na putu kući. U školi je, kazao je, otvorena knjiga žalosti, a podrška je dostupna onima kojima je potrebna.

Psihološka potpora zasigurno će biti potrebna jer je smrt dva učenika zaista težak i tragičan događaj za školu i cijelu zajednicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 19:35