StoryEditorOCM
PanoramaKey & Peele

Bili su popularni komičarski duo, ali njihovi zajednički dani su prošli: Ne viđamo se više tako često, to je tragedija

Piše Marko Njegić
25. rujna 2024. - 12:05

Keegan-Michael Key i Jordan Peele bili su kraljevi skeč komedije. Svatko je znao za popularne "Key & Peele" skečeve (npr. "Substitute Teacher", "Continental Breakfast"...) koje su preselili i na filmove, poput akcijske komedije "Keanu". No Keyovi i Peeleovi zajednički komičarski dani daleko su iza njih otkako su obojica pronašli nove interese. 

Peele je od 2015. naovamo počeo pisati i režirati horore, od prvijenca "Bježi!", ovjenčanog Oscarom za najbolji originalni scenarij, preko "Mi" do "Nikako", a Key se pronašao u blockbusterima ("Predator: Evolucija", "Wonka"), u kojima često zna odigrati glasovne uloge ("Super Mario Bros. Film", "Transformers: Početak"...)

image
Cem Ozdel/Anadolu Via Afp

Key zbog toga nije sretan i o tome je progovorio za časopis "People".

– Ne viđamo se više tako često, što je za mene tragedija. Vaši se životi počinju razvijati i kretati u različitim smjerovima. Mislim da je naša evolucija povezana s našim željama. Njegova je želja bila započeti s istraživanjem žanra horora, a moja raditi više dramatičnih radova kao što su me učili u školi. Obojica smo skočili na drugu platformu, ali trebala nam je ta prva platforma – kaže Key. 

image

U sceni iz prve sezone serije ‘Fargo‘

/Photo12 Via Afp

Nažalost, kako zasad stoji, do daljnjega nema zajedničkog projekta u njihovim planovima, barem onima iz bliske budućnosti: Peele producira sportski horor "Him" i režira još nenaslovljeni četvrti film strave, a Key će glumiti u komediji "Dear Santa" Bobbyja Farrellyja s Jackom Blackom i u krimiću "Play Dirty" s Markom Wahlbergom, u režiji Shanea Blacka.

image

Na dodjeli nagrada Emmy

Frederic J Brown/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2024 13:53