StoryEditorOCM
Panoramavažno upozorenje

Apple priznao grešku u ažuriranju sustava iPhonea: ‘Hakeri je već iskorištavaju!‘; Evo što se mora napraviti

Piše mozaik sd
16. listopada 2023. - 12:16
Važno je da svi provjere svoje iPhone i uvjere se da su potpuno ažurni, poručili su iz AppleaPatrick T. Fallon/Afp

Korisnici iPhonea vole svoje uređaje i paze na njih, zato ih posebno brinu pogreške i problemi koji se pojavljuju i kod njih.

Tvrtka Apple pustila je u upotrebu novi operativni sustav, iOS 17, međutim, postoje korisnici koji ga ne mogu nadograditi na svoj iPhone jer je star. Zbog toga je Apple objavio i važno ažuriranje softvera za starije uređaje,.

Sustav iOS 16.7.1 sada je dostupan za starije telefone kao što su iPhone 8, iPhone X i za sve modele prije njih. Ako vaš iPhone još uvijek koristi iOS 16, važno je slijediti Appleov savjet i preuzeti novi softver što je prije moguće.

Apple je potvrdio da je greška (bug) u njegovom operativnom sustavu dobila zastrašujuću ocjenu, što znači da su hakeri već svjesni greške i aktivno je iskorištavaju.

"Apple je svjestan izvješća da je ovaj problem možda aktivno iskorišten u verzijama iOS-a prije iOS-a 16.6", objasnio je Apple na svojim stranicama, prenose Mirror i N1.

Ažuriranje je dostupno i za niz iPad modela uključujući iPad Pro (svi modeli), iPad Air 3. generacije i novije, iPad 5. generacije i novije, i iPad mini 5. generacije i novije.

Važno je da svi provjere svoje pametne telefone i uvjere se da su potpuno ažurni. Kako bi korisnici bili sigurni da je njihov iPhone ažuriran, trebaju otići na izbornik Postavke, zatim dodirniti Općenito, Ažuriranje softvera i provjeriti jesu li isO 16.7.1 ili iPadOS 16.7.1 spremni za instalaciju. Te datoteke mogu biti velike pa korisnici trebaju provjeriti jesu li povezani na Wi-Fi prije pokušaja preuzimanja, uputio je Apple.

image

Kompanija je priznala kako je ‘svjesna izvješća da je ovaj problem možda aktivno iskorišten u verzijama iOS-a prije iOS-a 16.6‘

Nicholas Kamm/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 13:20