StoryEditorOCM
HranaODLIČAN RECEPT

Trik koji čini svaku pitu mekšom od maslaca: dvije žlice ove tekućine čine tijesto mekim i izdašnim

Piše MOZAIK SD
10. veljače 2023. - 21:10

Donosimo odličan recept za domaću pitu bez razvlačenja kore može biti mekana i izdašna:

Sastojci:

500 ml. voda

100 ml. ulje

1 jaje

30 gr. kvasac

1 žličica šećera

2 žličice soli

2 žlice 9% alkoholnog octa

950 gr. brašno

250 gr. maslac ili margarin

1 jaje za premazivanje

Priprema:

Zamijesiti tijesto od vode, ulja, kvasca, šećera i alkoholnog octa. Dodajte malo soli i brašna pa zamijesite tijesto. Ostavite tijesto da odmori pa razvaljajte jufke i premažite ih maslacem ili margarinom.

Zatim preklopiti koru i namazati, pa je ponovo preklopiti i namazati maslacem. Ostavite tijesto da odstoji oko pola sata u hladnjaku. Zatim razvući kore i puniti po želji.

Pecite u zagrijanoj pećnici oko pola sata na 200 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. studeni 2024 14:49