Donosimo odličan recept za domaću pitu bez razvlačenja kore može biti mekana i izdašna:
Sastojci:
500 ml. voda
100 ml. ulje
1 jaje
30 gr. kvasac
1 žličica šećera
2 žličice soli
2 žlice 9% alkoholnog octa
950 gr. brašno
250 gr. maslac ili margarin
1 jaje za premazivanje
Priprema:
Zamijesiti tijesto od vode, ulja, kvasca, šećera i alkoholnog octa. Dodajte malo soli i brašna pa zamijesite tijesto. Ostavite tijesto da odmori pa razvaljajte jufke i premažite ih maslacem ili margarinom.
Zatim preklopiti koru i namazati, pa je ponovo preklopiti i namazati maslacem. Ostavite tijesto da odstoji oko pola sata u hladnjaku. Zatim razvući kore i puniti po želji.
Pecite u zagrijanoj pećnici oko pola sata na 200 stupnjeva.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....