Volite li pite i bureke, ali ste ipak mrvicu previše lijeni da biste se gnjavili s klasičnim receptima, dobro će vam doći recept koji smo upravo dobili. Riječ je o receptu za brzu pitu iz tave, a dobili smo ga od Vesne Lukić Lačarac koja nas je prošlog ljeta oduševila fenomenalnom idejom za pitu sa sirom i tikvicama.
Podsjetimo, radilo se o piti s rezanim korama i nakon što smo isprobali Vesnin recept nismo je mogli prestati peći. Ljepota tog načina pripreme je u tome što nema gnjavaže sa slaganjem kora i nadjeva - kore se jednostavno narežu i dodaju u nadjev, a potom se sve skupa prebaci u posudu za pečenje, što uvelike ubrzava proces i olakšava posao. Ova se pita radi po istom principu, ali je nadjev drugačiji: ovaj uz sir sadrži i mljeveno meso, a tu je još par sastojaka za osobitu sočnost.
Isprobajte recept i uvjerit ćete se da je Vesna prava majstorica, a zatim skoknite na njen Instagram profil po još odličnih recepata.
Pita s mesom i sjeckanim korama
Sastojci:
400 g isjeckanih kora za pite
300 g grčkog jogurta
200 g mljevenog mesa
180 g kiselog vrhnja
50 g feta sira
30 ml maslinovog ulja
3 režnja češnjaka
3 jaja
1 manji komad poriluka
1 prašak za pecivo
sezam
Priprema:
Narežite kore na trake. Mljeveno meso kratko prodinstajte na usitnjenom poriluku i češnjaku pa ga ostavite da se malo ohladi.
Pomiješajte jaja, jogurt, vrhnje i ulje, dodajte im meso i nadrobljeni feta sir pa promiješajte da se ujednači. Dodajte narezane kore, dobro promiješajte kako bi nadjev obložio svaki komad kore i zatim smjesu prebacite u vatrostalnu posudu.
Pospite je sezamom i pecite 35 minuta na 180 stupnjeva Celzija.